LUC MOM –  De maand april zit er weer op. De toppen van de hengels waren volop in beweging dus dat maakte een vissessie aan het zoute sowieso leuk. De vangsten bestonden voornamelijk uit schar en bot. Maar ook een enorme wolk aan (te) kleine gul verscheen onder de kant van de noordpier.

Het is verslavend (vele verslaafden!) om daarop te vissen want je hoopt altijd om die ene of misschien wel twee mooie vissen er tussen uit te plukken.  En bij een aanbeet weet je nooit zeker wie er aan de andere kant van de lijn trekt.

Als er toch eens wat meer mochten opgroeien tot volle wasdom zou mooi wezen voor de kantvisserij.  De bijvangsten bij deze visserij met beton en staal als gewicht onder de kant zijn vaak erg leuk. Zoals deze maand een dikke Noordzee kreeft en meerdere knorhanen die zich in de grote gulhaken verslikten. Het went nooit zo’n niet verwachtte bijvangst en het zorgt voor euforie op de visdag.

De huidige hardnekkige noord- noordoostelijke stroming maakt de vangsten aan zee onvoorspelbaar op dit moment. Het afgaande water met een wat rustigere stroming is vaak het beste voor een maaltijd voor de pan.

Ga toch vissen!

|> Wat gevangen? MAIL