Middy

De introductie van Quad carbon en Maximus Wrap zijn slechts twee van de geavanceerde ontwikkelingen die Middy Reactacore vaste hengels tot de allerbeste maken. Je kunt kiezen uit zeven modellen, die variëren in carbonkwaliteit, lengte, prijsklasse en beoogd gebruik.

De XZ65-3, het absolute summum van topkwaliteit.

De XZ65-3, het absolute summum van topkwaliteit.

De goedkopere XM10-3 en XQ-1 zijn bijvoorbeeld fantastische vaste hengels voor het vissen onder de eigen oever, terwijl het 16,5 meter lange vlaggenschip, de XZ65-3, het absolute summum is van topkwaliteit, ontworpen voor het allerhoogste niveau van wedstrijdvissen.
De eigenschappen omvatten Quad carbon, een uniek precisie proces in vier lagen, voor een snelle respons en superieure stijfheid. Maximus Wrap versterkt de verbindingen verder, vermindert slijtage en laat de verbindingen iets minder overlappen, waardoor de Middy Reactacore vaste hengels langer zijn dan hun voorgangers.

Extra sterk door Maximus Wrap.

Extra sterk door Maximus Wrap.

Diepte-Lijn Markers (DLM) maken het mogelijk om de diepte nauwkeurig te controleren in de kritieke 30 tot 90 cm vangstzone, terwijl Spineline markers ervoor zorgen dat de ruggengraat van de vaste hengel kan worden uitgelijnd voor optimale prestaties.

Deze vaste hengels zijn ook voorzien van het Distance Numbering System (DNS), waarbij alle 13 meter delen (en verdere verlengdelen) zijn bedrukt met nummers op vijf centimeter van elkaar, zodat je precies weet op welke afstand je vangt. De topsets zijn ook voorzien van een gekleurde sleutel (CKB) om precies aan te geven waar je moet inkorten, zodat Middy’s reeks aan PTFE-bussen perfect passen.

 

Distance Numbering System (DNS).

Het Distance Numbering System (DNS).

Door het HKD-proces dat de koolstof ondergaat, blijft de vaste hengel zelfs bij extreme zomertemperaturen stabiel en strak. Door vacuüm harden onder extreme druk worden alle kleine luchtdeeltjes in de secties verwijderd, waardoor een consistentere actie ontstaat en de sterkte van elke sectie toeneemt. Middy doet dit op de Reactacore-stokken met hun ‘VC-X’-proces en het is nog een factor die deze stokken tot een topper maakt.

Er zijn ook veel andere kenmerken, zoals de S-Slide afwerking om een laag wrijvingsoppervlak te creëren. Dit maakt het afsteken sneller en bijna moeiteloos.

Er zijn ook veel andere kenmerken, zoals de S-Slide afwerking om een laag wrijvingsoppervlak te creëren. Dit maakt het afsteken sneller en bijna moeiteloos.

Elke Middy Reactacore vaste hengel wordt geleverd met diverse topsets en reservedelen. De producten van Middy worden geleverd door groothandel Arca.

www.arca-bifa.com