Het doodaasvissen op snoek komt weer in beeld wanneer het kouder wordt en de roofvissen passiever worden. Tegen de winter en in de winter zijn de snoeken zuinig op hun energie en kiezen liever voor een makkelijke vette hap dan voor een inspannende spurt achter een snelle prooivis. Tijd dus om met dood aas aan de slag te gaan!

Dé manier om een mooie snoek of zelfs een metersnoek te vangen…

Onder een dobber

Nu kun je dood aas op diverse manieren aanbieden. Statisch op de bodem, of zwevend onder een dobber zijn de bekendste technieken. Als dood aas worden vaak voorns of zeevissen als een (halve) makreel, een spiering, horsmakreel of haring gebruikt. Deze aasvissen worden dikwijls met een ‘takel’ (dubbele dreg) bevestigd voor het statisch bodemvissen, of aan een enkele dreg zwevend onder een flinke dobber. Kies je voor de laatste methode, dan kun je via onderstaand filmpje mooi zien hoe je zo’n montage in elkaar zet.

Pike proof

Zorg voor een staaldraadje of een andere ‘pike proof’ onderlijn als laatste 30 cm of iets langer. Deze ‘takels’ kun je kant-en-klaar kopen, maar ook makkelijk zelf maken met losse onderdelen. Probeer het eens. De beste oefening is zelf uitproberen en ervaring opdoen!

Klik hieronder om een mooi filmpje van Angling Direct te bekijken.