CARL GREVE – Na het kleine debacle van gisteren was vandaag weer een dag waarin we hopelijk wat goed konden maken. De wind is er de afgelopen nacht compleet uit gegaan. Sommigen van de groep pakken dan ook hun kans en gaan extra vroeg op pad om nog eens flink uit te pakken. Van een trage start is dus geen sprake, al denken de vissen daar duidelijk anders over. Het is vooralsnog stil in de Nappstraumen, waardoor iedereen toch weer genoodzaakt op zoek gaat naar andere oorden, iets wat misschien wel eens goed zou kunnen uitpakken.

Het is overduidelijk dat de vis deze dag weer aanslaat, ofwel… het weer staat het toe om op plekken te vissen die vis opleveren. Gelukkig is alles mogelijk en dus gaat iedereen zijn eigen ding doen, de een gaat naar buiten, de ander gaat windstil in de straumen liggen. Grappig genoeg lijkt het erop dat de vis ín de straumen nagenoeg uit staat, maar erbuiten volop aanslaat.

Zo volgen de foto’s in de gezamenlijke groepsapp snel op, en niet met kleine vissen maar met veel en grote vissen. Dikke kabeljauw wordt er gevangen, evenals grote koolvis, en er worden zelfs twee heilbotjes gevangen. Vangsten van vijftig tot honderd vissen per boot zijn geen uitzondering. Wauw, wat maken we hier mee.

De gehele dag wordt er druk geappt. Het is wel duidelijk dat het één groot feest is. Zo aan het eind van de middag, wanneer iedereen langzamerhand binnen begint te druppelen, merken we dat de koppen op de blije stand staan, en terecht. De Nappstraumen heeft vandaag weer bewezen wat er mogelijk is. Echt iedereen is tevreden met de vangsten vandaag. Nadat het enthousiasme weer wat gezakt is, krijgen de deelnemers te horen wat er morgen nog gedaan kan worden. De laatste dag, goh wat is het snel gegaan. We zijn nog niet klaar, morgen gaan we nog even knallen. Let’s Go!