CARL GREVE – De laatste dag alweer. Goh, wat is het ontzettend snel gegaan. Na een supergezellige avond voorafgaand aan deze laatste dag werden nog wat plannen gesmeed om toch nog een paar uurtjes te gaan vissen. Een aantal groepjes besloot om niet meer te gaan vissen, maar de meesten gingen er nog even op uit om naar alle waarschijnlijkheid de laatste Noorse vissen van dit jaar te vangen. Ook het weer deed een flinke duit in het zakje, want met een windkracht 3 was er prima te vissen. Heel veel tijd is er niet meer, want om 16:00 uur moeten alle boten binnen zijn voor de eindschoonmaak en check. Het is dus een prima moment om lekker te gaan freewheelen in de Nappstraumen.

Zoals altijd werden de nodige mooie vissen gevangen. In de ochtend liep het nog wat stroef, maar naarmate de dag verstreek, gingen de vangsten zienderogen vooruit. Het resulteerde in supergoede koolvisvangsten met een topvis van 101 cm. Wat een prachtexemplaar! Alles gevangen op superlicht materiaal. Ook op zee werden nog fraaie vangsten gemeld, met dikke kabeljauw en koolvis. Tussendoor werden door verschillende vissers nog orca’s gespot. Wow! Mooier kan het toch niet worden.

Wanneer om 16:00 uur iedereen terug is, worden de koffers gepakt en kan iedereen zich, nadat begeleider Carl nog het water in ging vanwege zijn heilbotvangst van 153 cm, klaarmaken voor het einddiner. Een gezellig samenkomen, waar we nog even napraten over wat we de afgelopen week hebben meegemaakt, gevolgd door de prijsuitreiking. We kunnen niet anders zeggen dan dat we een fantastische week hebben gehad, de sfeer was uitmuntend en, hoewel het weer niet altijd even goed meewerkte, kunnen we ook niet ontevreden zijn over hetgeen we hebben gevangen. Ons rest nog een reisje terug naar Nederland, maar de volgende trip staat al weer klaar.

Het Wout van Leeuwen Noorwegen festival gaat volgend jaar naar Skjervøy. 3 t/m 10 juni 2025, noteer de datum!