Dit zijn de topwater pluggen van Shimano

Stel je voor: het is vroeg in de ochtend, de zon begint door te breken en er hangt een lichte nevel over het water. Je werpt je kunstaas uit en ziet de zachte rimpeling die het veroorzaakt. Met subtiele bewegingen van je hengel laat je het aas verleidelijk heen en weer zwiepen, als een uitnodigende dans. Opeens, uit het niets, schiet een vis omhoog en grijpt het aas. De spanning stijgt terwijl je de vis binnenhaalt – een mix van opwinding en concentratie. Het is misschien wel de spannendste manier van vissen: het vissen met oppervlakte kunstaas. Speciaal hiervoor heeft Shimano onlangs verschillende soorten topwaters geïntroduceerd in hun kunstaasassortiment.

Het is misschien wel de spannendste manier van vissen: het vissen met oppervlakte kunstaas.

Yasei Shock Stick

De YaseiShock Stick is een klassieke stickbait die perfect is voor het vissen aan de oppervlakte. De speciale, langgerekte vorm en de uitgebalanceerde eigenschappen zorgen voor een gemakkelijk toe te passen topwater actie met vrijwel elke spinhengel. De ideale actie van de Shock Stick worden bereikt door de karakteristieke ‘walk the dog’ techniek toe te passen, waarbij je met korte rukjes met je hengel het kunstaas een zigzagbeweging laat maken op het wateroppervlak.

De ideale actie van de Shock Stick worden bereikt door de karakteristieke ‘walk the dog’ techniek toe te passen, waarbij je met korte rukjes met je hengel het kunstaas een zigzagbeweging laat maken op het wateroppervlak.

Deze stickbait is voorzien van kleurrijke en realistische afwerkingen die de illusie wekken van een echte prooivis. De verfijnde looks in combinatie met het schokkende bewegingspatroon trekken de aandacht van roofvissen, zoals baars, snoek en zelfs zeebaars. Dit maakt het kunstaas ideaal voor vissen in diverse wateromstandigheden, of het nu op kanalen, meren, rivieren of aan de kust is. Een van de meest opwindende aspecten van het gebruik van de Shimano Stickbait topwaterplug is het moment van de aanval. Wanneer een roofvis toeslaat, komt dit vaak met een explosieve aanval aan het wateroppervlak, wat zorgt voor een intens adrenalinemoment. Het opwindende visuele aspect zorgt dat veel vissers graag vissen met topwater kunstaas. Vanwege de gemakkelijke toepassing en aantrekkelijke prijs is de Yasei Shock Stick de ideale plug voor zowel de beginnende als de ervaren topwater visser.

De Yasei Shock Stick is verkrijgbaar in twee maten: 70 mm en 110 mm en in vijf fantastische kleuren waaronder: Perch, Pearl White en de unieke Black.

De Shimano Bantam World Pop is een opmerkelijk kunstaas dat de wereld van het vissen op zijn kop zet.

Bantam World Pop

De Shimano Bantam World Pop is een opmerkelijk kunstaas dat de wereld van het vissen op zijn kop zet. Met zijn unieke ontwerp en innovatieve Japanse eigenschappen is dit de droom van elke oppervlaktevisser. Dit kunstaas is speciaal ontworpen om een onweerstaanbaar tafereel op het wateroppervlak te creëren, een schouwspel dat vissen vanuit de diepte naar boven lokt. Met elke worp en beweging bootst de Shimano Bantam World Pop de beweging van een prooi na, met subtiele nuances die zelfs de meest argwanende roofvissen weten te verleiden. De zorgvuldig ontworpen vorm en gewichtsverdeling maken het mogelijk om het kunstaas met precisie te werpen en te animeren, waardoor je de controle hebt over het tempo en de intensiteit van de beweging. Hierdoor kun je variëren tussen een rustige en verleidelijke walk the dog zwemactie tot een opwindende en uitdagende, poppende presentatie.

Hierdoor kun je variëren tussen een rustige en verleidelijke walk the dog zwemactie tot een opwindende en uitdagende, poppende presentatie.

Het kleurenpalet van de Shimano Bantam World Pop is met zorg samengesteld, rekening houdend met de natuurlijke kleuren van de prooivissen van verschillende wateren. Van levendige tinten tot realistische patronen, elke (Japanse) kleur is ontworpen om de nieuwsgierigheid van roofvissen te prikkelen om toe te slaan.

Het kleurenpalet van de Shimano Bantam World Pop is met zorg samengesteld, rekening houdend met de natuurlijke kleuren van de prooivissen van verschillende wateren.

Bantam Ligen

De Bantam Ligen 66F is een nieuw Shimano kunstaasje dat binnenkort op de Europese markt komt. Dit revolutionaire poppertje is voorzien van de meest moderne kunstaastechnologieën. Een must-have voor elke topwatervisser die op zoek is naar een compact en hoogwaardig stukje kunstaas. Met zijn unieke ontwerp en doordachte eigenschappen is deze subtiele popper een essentiële plug voor elke visser die op zoek is naar actie aan de oppervlakte. Door de geweldige werpeigenschappen en maximale visuele attractie, is de Ligen een popper die niet mag ontbreken in je tacklebox. Deze finesse popper zit vol met Shimano boost features wat geen enkele roofvis kan weerstaan. Als de vis passief is kun je ze tot azen verleiden door agressievere popgeluiden te maken waarbij de aanbeet vaak explosief is en vaak tijdens het pauzemoment plaatsvindt. De Ligen produceert op zeer subtiele manier geluid en trillingen wat hem onmisbaar maakt voor elke roofvisser. Binnenkort verkrijgbaar bij jouw Shimano dealer!

Binnenkort verkrijgbaar bij jouw Shimano dealer!

Meer weten over de Shimano Boost kunstaastechnologieën? Check dan ons vorige artikel over de Shimano World Lures of bekijk deze Shimano Youtube video:

gerelateerde artikelen

Instagram