Geloof je toch niet?

Ok, we wisten dat deze dag zou komen want het stond in de voorspelling: Veel wind en veel regen! De enige optie was vandaag ‘in de buurt blijven’, dus dat was het simpele plan. Alhoewel simpel?

Door Nathalie van den Berg
Visreis.nl

We leken wel tien stukjes spekkoek: We bestonden allemaal uit een heleboel lekkere laagjes! Heel veel laagjes kleding met als buitenste laagje, ja, ja, regenkleding! Van het management hier te Saltstraumen Brygge hadden we enkele plekjes aangewezen gekregen waar we vandaag naartoe konden gaan. Hopla dan maar!

Eerst voor de deur in de stroming weer even met de paternosters op wat kleine koolvis. En vervolgens overkomt ons iets wat wederom in de top der bizarre visverhalen komt te staan…

Superblij was ze!

Ik bestuurde de boot in de stroming en Alma en Janneke lieten de paternosters zakken. Al snel kwamen de eerste aasvisjes aan boord, lekker, die buit is in ieder geval binnen. Toen ging de hengel van Janneke wel heel erg krom. Vals gehaakt of zo? Die enthousiaste leukerd, die hiervoor ook nog nooit op zee had gevist, ving drie koolvissen tegelijk en de onderste was nog groot ook! Superblij was ze!

Ze zat niet vast, absoluut niet.

Na het vastleggen van dit leuke moment gingen de dames weer verder en toen zag ik Alma een soort van schrikken: Zat ze vast? De slip moest verder open, wat gebeurde hier? Ze zat niet vast, absoluut niet. Er zat iets zwaars aan die hengel en het had vinnen en kieuwen! De dril leek uren te duren en omdat we midden in de stroming lagen moest ik regelmatig de boot wat bijsturen. De vis kwam boven en Alma zei: He? Wat is dat, hoe kan dat!

Niet bepaald aasvis, hahahaha.

Lieve lezers, die vrouw had dus een mega kabeljauw, op een paternoster? Ik snel de gaf erbij en vanuit die malle molen van een stroming-situatie lag er dus ineens een kabeljauw van 103 cm bij ons in de boot. Niet bepaald aasvis, hahahaha.

We waren echt ZO verbaasd! Dit geloof je toch niet? We moesten er echt even van bijkomen. Dat is zo leuk van deze reis: we vangen de vissen echt samen, als team. Supertof gewoon!

Op de boot van Sonja, Bianca en Bianca (Vismeid) zijn twee roodbaarzen en twee kabeljauwtjes gevangen.

Op de boot van Sonja, Bianca en Bianca (Vismeid) zijn twee roodbaarzen en twee kabeljauwtjes gevangen. Ze hebben lekker en slim in de luwte gelegen en hebben zelfs zeearenden gevoerd. Goud toch?

Ze hebben lekker en slim in de luwte gelegen en hebben zelfs zeearenden gevoerd. Goud toch?

Op de boot van Saskia, Jet, Hendrikje en Marjan verliep het ook erg gezellig en ging het lekker los met het vangen van kabeljauw. Ja, wel allemaal wat kleiner maar de ladies hebben zich allemaal erg vermaakt! Gezien de weersomstandigheden vandaag is het wederom een prestatie. Er bleven vandaag namelijk een heleboel aan de steiger liggen, behalve die van de stoere visvrouwen hier!

Op de boot van Saskia, Jet, Hendrikje en Marjan verliep het ook erg gezellig en ging het lekker los met het vangen van kabeljauw.

Morgen nog steeds veel wind maar hopelijk wel ietsie minder zodat we wat verder kunnen. Ach, en anders gaan we allemaal in de stroming liggen met onze paternosters op meter+ kabeljauwen!

Morgen nog steeds veel wind maar hopelijk wel ietsie minder zodat we wat verder kunnen.

www.visreis.nl

Bekijk ook de verslagen van de eerdere dagen:
https://www.beet.nl/dag-1-women-only-week-visreis-nl-2023/
https://www.beet.nl/dag-2-women-only-week-visreis-nl-2023/
https://www.beet.nl/dag-3-women-only-week-2023/