T’Mun – Familiebedrijf terug op vaste stek

In 1992 zijn mijn ouders Gerald van Ooyen en Elly van Tiel gestart met het graven van de eerste visvijver. Een jaar later werd Herberg ‘t Mun in Appeltern geopend met 5 vijvers, met forel en zalmforel. In de tijd dat mijn ouders de vijvers beheerden heb ik van alles voorbij zien komen, zoals de eerste uitzet van meervallen rond 2010, de opening van de karpervijvers, het snertvissen,
paasvissen, de kanjeruitzet en grote forelwedstrijden, waarbij alle vismerken vaak aanwezig waren met hun nieuwste vismateriaal. Vissers kwamen uit het hele land om bij ons te komen vissen.

Mijn vader Gerald nam voor iedereen de tijd om een praatje te kunnen maken. Hij was de spil van het bedrijf en had een passie voor nieuwe ideeën en werkte met iedereen samen die dat maar wilde. Toen hij in 2015 overleed, was de creatieve geest uit het bedrijf verdwenen. We hadden toen helaas geen andere keus dan het bedrijf te verpachten.

Acht jaar later hebben mijn moeder en ik de vijvers in februari weer heropend! We hebben veel nieuwe energie en creatieve ideeën. We hebben mooie nieuwe logo’s voor zowel de vijvers, het restaurant als voor de camperplaats. We zijn dus alweer druk bezig. Er zijn ook al 2000 karpers uitgezet, verspreid over de verschillende vijvers. Niet alleen op de vertrouwde karpervijvers
(vijver 5 en 6), maar ook op de vijvers waar we vroeger forel hebben uitgezet. Hierdoor hebben we twee nieuwe huurvijvers.

Vijver 2 met 14 stekken is onze mooie wedstrijdvijver en vijver 4 met 5 stekken is ideaal voor kleinere groepen. Ook hebben we al meer dan 130 steuren uitgezet. Met een diverser steurenbestand en heel veel mooie nieuwe karpers, hopen we weer een fijne en gezellige visvijver te zijn, zoals vroeger.

Hou onze website goed in de gaten, want samen met ons nieuwe superleuke team gaan we evenementen, wedstrijden en acties organiseren voor op de vijver.
Tot dan, Marieke van Ooyen!
0487-541445 | info@mun.nl
mun.nl

gerelateerde artikelen

Instagram