Zoutwater soortenjagers – De Pro-League voor zeevissers

JENS DE VRIEZE – Toen we in 2020 in lockdown gingen, viel het wedstrijdvissen compleet stil doordat er niet meer mocht worden samengekomen in groepen. Niet alleen de wedstrijdvissers zaten op hun honger, maar vooral de handelaars en charterbootschippers zagen zwarte sneeuw. Geïnspireerd door onze hengelsportcollega’s in Engeland, die al competities hadden in dit genre (species league, the big lerf), besloten we in de laatste week van het jaar om in 2021 iets soortgelijks te starten voor onze clubleden.

Doordat er geen andere hengelsportactiviteiten plaatsvonden, trok dit meteen veel aandacht en kwamen er veel enthousiaste vragen. Met onze kleine bestuursgroep werden de koppen bij elkaar gestoken en besloten we ons te engageren om onze zoute hengelsport meer publiciteit te geven en de Belgische en Nederlandse zeevissers een extra uitdaging te bieden om actief te blijven vissen doorheen deze speciale periode. Binnen twee weken werd een reglement opgesteld, werden sponsors gezocht en gevonden, en werd de eerste zoute soortenjachtwedstrijd in de Lage Landen geopend voor het bredepubliek.

Geen andere hengelsportactiviteiten, dus dit trekt meteen veel aandacht.

Het concept van de wedstrijd is om zoveel mogelijk verschillende zeevissoorten te vangen voor het jaareinde. Er mag alleen in Nederland of België worden gevist, of met de boot vertrekken
vanuit één van deze beide landen voor een eendaagse boottrip. Van elke vissoort die je vangt, neem je een foto met je persoonlijke deelnemerskaart erbij. Deze stuur je in naar de organisatie, die op hun site een scorebord bijhoudt dat wekelijks wordt geüpdatet. Er verschijnt ook een verslag met tips en tricks, waarbij alle ingezonden foto’s van de afgelopen periode worden gepubliceerd.

Dit is een premium artikel.

Het hele artikel kun je lezen in Beet Magazine, voor slechts € 59,95 per jaar 9x thuis op de mat. Beet Magazine is als los exemplaar te koop voor € 7,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.
Beet Magazine 9x thuis op de mat!

gerelateerde artikelen

Instagram