Willem en Kenyon op roadtrip

Als er iemand is die zijn visvakanties zorgvuldig plant, is het Willem Kwinten wel. Hij heeft het geluk dat zijn vriendin Kenyon ook graag meegaat, maar dat betekent wel dat er concessies worden gedaan. Naast vissen worden er ook toeristische bestemmingen bezocht. Hoe mooi zou het zijn als ze dit konden combineren op één en hetzelfde water? Zo begon het plannen van dit avontuur: het uitzoeken van de mogelijkheden op Lake Bled.

We gaan een sprong terug in de tijd, helemaal terug naar 2019. Tijdens de nacht van Oud en Nieuw verbleven Kenyon en ik bij onze goede vrienden Remon en Anouk. Die avond kwamen veel oude avonturen ter sprake, en we besloten een gezamenlijke trip te plannen naar het meer van Bled. We keken online naar de beschikbare vergunningen en tot onze verbazing was vrijwel de hele zomervakantie al volgeboekt! We twijfelden geen moment en kochten de laatste vier vergunningen die beschikbaar waren, voor drie opeenvolgende dagen eind augustus. We boekten de camping voor vijf dagen en het aftellen kon beginnen.

De Aanloop

Zoals ieder jaar vloog de tijd en onze vistrip naar Bled kwam snel dichterbij. Toch waren we tot de laatste dag in spanning, want in de week voor ons vertrek sloot buurland Kroatië haar grenzen. Slovenië zou toch niet ook op slot gaan? Gelukkig bleek dit niet het geval en op zaterdag 8 augustus zetten we koers richting de Balkan. Kenyon had natuurlijk ook haar inbreng voor de vakantie. Na het bezichtigen van meerdere kastelen in Duitsland, Liechtenstein en Oostenrijk bleek een klein stukje van onze route door Italië te gaan. Hier had Kenyon ook nog een pinnetje staan in haar Google Maps, en zo belandden we in een van de mooiste stukjes natuur die we ooit hadden gezien: Lago di Braies.

Dit is een premium artikel.

Het hele artikel kun je lezen in Beet Magazine, voor slechts € 59,95 per jaar 9x thuis op de mat. Beet Magazine is als los exemplaar te koop voor € 7,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.
Beet Magazine 9x thuis op de mat!

gerelateerde artikelen

Instagram