“Ons Stekkie”op reis naar Noorwegen

ARIE KRIJGSMAN SR – Na vorig jaar een tripje naar midden Noorwegen te hebben gemaakt, waar we vanaf de kant hebben gevist, hebben Jan, Arie Jr., en Arie Sr. begin dit jaar besloten om een visreis naar het hoge noorden te plannen. Omdat wij al eerder tot volle tevredenheid een aantal visreizen hadden geboekt via reisbureau Visreis.nl van Joris Nieuwenhoff, hebben we gekeken of er nog een mogelijkheid was om op korte termijn een visreis naar Noord-Noorwegen te boeken. Al snel bleek dat Visreis.nl sinds dit jaar een nieuwe bestemming in het aanbod heeft opgenomen, namelijk: Arctic Hammerfest.

Deze locatie was gelukkig nog beschikbaar: een prachtig appartement met een fantastische boot, een Kaasboll 750C met een 200pk Suzuki. We besloten direct om een 10-daagse visreis te reserveren voor de periode 16 mei tot 27 mei 2023. In deze periode hadden wij 9 dagen een boot tot onze beschikking. Het grote voordeel van een visreis in deze periode is dat het in het hoge noorden 24 uur licht is, zodat bij eventueel minder weer overdag ook ’s nachts gevist kan worden. Omdat dit een nieuwe locatie is waar nog niet eerder door Nederlanders is gevist, zijn er geen hotspots bekend. Joris Nieuwenhoff heeft echter kopieën van Navionics zeekaarten gestuurd met daarop aangegeven wat potentiële visstekken zouden kunnen zijn. Ook heeft hij een kopie gestuurd van een getijdentabel voor de periode dat wij daar zouden verblijven.

HET VERTREK

Na een periode van voorbereiding en de daarbij behorende voorpret kwam dan toch eindelijk de datum in zicht dat wij konden vertrekken. Op 16 mei vertrokken wij richting Hammerfest. Het zou een lange dag worden omdat wij het volgende reisschema hadden: eerste vlucht van Schiphol naar Oslo, de volgende vlucht van Oslo naar Tromsø en de laatste vlucht van Tromsø naar Hammerfest. Helaas zat er nogal veel tijd tussen de vluchten. Niettemin hebben wij ons wel vermaakt en lekker genoten van een hapje en een drankje. Dit betekende wel dat wij pas rond half elf op het vliegveld van Hammerfest arriveerden. De transfer met de taxi naar het appartement duurde gelukkig maar hooguit 10 minuten.

Alle bagage was gelukkig goed aangekomen, dus wij konden de andere dag na een goede nachtrust in ieder geval vissen. Wat wij ons echter niet hadden gerealiseerd, was dat 17 mei een nationale feestdag is en 18 mei Hemelvaartsdag. In Noorwegen zijn dan, in tegenstelling tot Nederland, alle winkels gesloten. Wij hadden echter geen boodschappen meegenomen omdat wij door de vele visspullen aan het maximum gewicht zaten wat meegenomen mocht worden. Wij zijn altijd bang dat wij te weinig visspullen bij ons hebben, omdat wij het motto huldigen: “Beter mee verlegen dan om verlegen.” Gelukkig is er naast het appartementencomplex een hotel/restaurant van dezelfde eigenaar. Daar konden wij dus lekker genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds was er een uitgebreid buffet met warm eten. Dus wij zijn beide dagen niets te kort gekomen.

Dit is een premium artikel.

Het hele artikel kun je lezen in Beet Magazine, voor slechts € 59,95 per jaar 9x thuis op de mat. Beet Magazine is als los exemplaar te koop voor € 7,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.
Beet Magazine 9x thuis op de mat!

gerelateerde artikelen

Instagram