Soortenjagen in Brazilië

PIETER BEELEN – Zoals bij zoveel mensen het geval was, hakten de Covid perikelen er zwaar in bij Pieter Beelen en zijn vriendin Lia. Zodra de nare tijd van de lockdowns en reisbeperkingen voorbij was, boekten ze dan ook meteen een vakantie buiten Europa. De Amazone fascineerde hen al heel lang: een super oud groen en divers ecosysteem dat leven uitademt maar dat het tweetal enkel van natuurdocumentaires kende. In 2022 trokken ze dan ook naar Peru om er deze bijzondere plek op onze planeet aan den lijve te ondervinden. In deze bijdrage kunnen jullie lezen over dat spannende avontuur. 

Ik ben een soortenjager in hart en nieren maar targets wil ik niet stellen voor de trip. Waar moet je beginnen met schattingen die oplopen tot wel vierduizend vissoorten in het stroomgebied van de Amazone rivier? Of toch eentje: de piranha. Daar droom ik al van kinds af aan van. Met deze ‘blankvoorn van de Amazone’ als enige target zijn de verwachtingen niet hoog en kan de vangst enkel meevallen. September 2022 is het zover en vertrekken we voor drie weken naar Peru. We vliegen op Lima om vervolgens een taxi naar Pucusana – een totaal niet toeristisch vissersdorp – te nemen. Hier willen we even bijkomen van onze jetlag. We zien zeeleeuwen, aalscholvers met rode snavels en zelfs pinguïns! Het is winter en de zee is ruw, maar toch kunnen we met een schippertje de zee op en weet ik zes nieuw soortjes aan mijn ‘lifelist’ toe te voegen. Lia geniet intens van de hoge deining.

 

Dit is een premium artikel.

Het hele artikel kun je lezen in Beet Magazine, voor slechts € 59,95 per jaar 9x thuis op de mat. Beet Magazine is als los exemplaar te koop voor € 7,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.
Beet Magazine 9x thuis op de mat!

gerelateerde artikelen

Instagram