Kabbelende kronieken (5)

NICK BEUVINK РEen reeks verhalen over een groep vrienden en bekenden, die door het land van stokbrood en wijn trekken. Soms ook door Nederland. Op zoek naar vis, natuur, gezelschap en eenzaamheid. Verschillend in veel opzichten, maar overeenkomstig in zoveel meer. Allemaal hebben we een grote voorliefde voor het stromende water, de klotsende bak. Vaak meedogenloos, af en toe tongstrelend, maar net afhankelijk van in welke staat je haar aantreft. We noemen de rivier haar, net als de Fransen dat doen, omdat ze af en toe te beminnen is, maar ons toch ook met regelmaat haar derri̬re laat zien. Ga je met ons mee op reis?

Dit keer geen Franse beslommeringen, want ze doet nog steeds lastig. De vele regenval houdt maar niet op. Het hele jaar al dezelfde misère. Ik zie in de debiet-app record na record passeren.

We blijven deze zomer dus veelal in Nederland, en dat geeft tijd tot nadenken. En tijd om te klussen, aan een project waar ik al langere tijd van droom. Een bus, waaruit geleefd kan worden, beter bekend als de iron bivvy.

In België rijden veel van dit soort busjes langs de kanalen, in Nederland aanzienlijk minder. Voor mijn dagelijkse visserij is zo’n bus al langere tijd een droompje, maar vooral het financiële aspect weerhield me in het verleden. Het grootste deel van mijn adolescente bestaan reed ik namelijk rond in busjes die eigenlijk te klein waren, en vaak meer dan 2 ton op de teller hadden. Daar ga je niet voor een paar duizend euro aan materiaal en uren in stoppen om hem gereed te maken voor het betere camperwerk.

Iron bivvy in de maak, een klein droompje dat uitkomt na al die jaren.

De bouw

Afijn, er kwam een nieuwe bus, verlengd, jong, bouwjaar 2021. Eindelijk een bus waarmee ik kan doen wat ik wil. Na enkele maanden onderzoek doen naar de aspecten die ik er per se in wil hebben, kan de bouw beginnen. Vriend Rob van Heins Home Solution wordt opgetrommeld, want ik heb zelf twee linkerhanden. Dan is het toch fijn om vrienden te hebben die twee rechterhanden hebben (of zoals ik bij Rob vaak denk, drie rechterhanden).

Dit is een premium artikel.

Het hele artikel kun je lezen in Beet Magazine, voor slechts € 59,95 per jaar 9x thuis op de mat. Beet Magazine is als los exemplaar te koop voor € 7,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.
Beet Magazine 9x thuis op de mat!

gerelateerde artikelen

Instagram