Op zaterdag 5 september werd het Open NK Dames kampioenschap georganiseerd langs de oevers van het Noord Hollands Kanaal nabij West Graftdijk. Hoe verliep dit kampioenschap? lees het hier!

Voor alle duidelijkheid, aan dit kampioenschap kan iedere VISpashoudster deelnemen dus ook mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse. Bij dit kampioenschap was dan ook deelname uit Frankrijk en Luxemburg.

Drie sectoren

De 32 deelneemsters zaten verdeeld over 3 sectoren en er werd best redelijk gevangen. In het A en het B vak werd er aardig wat kleine vis gevangen en hier en daar een enkele grotere bliek en brasem. Hier waren de vangstgewichten dan ook niet zo uitzonderlijk groot met uitzondering dan van kopstek A1.

De grotere vissen

Het beste vak was vandaag absoluut het C vak waar ronduit goed werd gevangen. De nummers van dit vak lagen op een iets breder stuk van het kanaal en het was duidelijk dat hier iets meer grote vissen werden gevangen.

MEER LEZEN OVER WEDSTRIJDVISSEN? -> KLIK HIER!

En de titel gaat naar…

Na een stevige strijd met opkomend talent Suzanne Dijkstra, die een hele verdienstelijke wedstrijd viste, wist uiteindelijk Anja Groot voor het tweede jaar op rij deze titel aan haar inmiddels oneindige lijst met successen toe te voegen.

Uitslag Top-3 (vak winnaressen)

  1. Anja Groot C3 19600
  2. Mariette Rolfes A1 15715
  3. Audrey Secula B9 3970