Op zondag 6 September werd dit het Open NK Feedervissen 2020 georganiseerd langs hetzelfde parkoers aan het Noord Hollands Kanaal nabij West Graftdijk waar een dag eerder de “dobber-kampioenschappen” werden gehouden.

Ook aan dit kampioenschap kon je dit jaar deelnemen via inschrijving, omdat de Federatieve selecties eerder dit jaar vanwege de corona-crisis niet werden afgelast. Dat resulteerde in een van de omvangrijkste kampioenschappen van de laatste jaren met maar liefst 166 deelnemers aan de waterkant!

Noodzakelijke brasems…

De vangsten waren heel wisselend. Er werd nu veel minder kleinere vis gevangen dan bij het dobbervissen de dag ervoor. Bij dit kampioenschap was je dan ook absoluut afhankelijk van de noodzakelijke brasems en die waren maar plaatselijk in aantallen aanwezig, althans azende brasems wel te verstaan.

Gigantische uitschieters

Een beetje geluk speelt dus absoluut een rol op zo’n dag, maar als je dan een kans krijgt dan moet je de vissen ook nog maar eens zien te vangen.

MEER LEZEN OVER WEDSTRIJDVISSEN? -> KLIK HIER!

Het was vandaag opvallend dat er enkele gigantische uitschieters waren op parkoersgedeeltes die zo op het oog echt niet bijzonder goed waren. Niet helemaal toevallig werden die bijzondere vangsten geboekt door absolute topvissers.

Uitslag top 5 (vakwinnaars)

  1. Jan Willem Plekkenpol B24 30125
  2. Albert Tamminga E33 29620
  3. Ramon Ansing D23 25080
  4. Erwin Koerts A8 20055
  5. Maurice Prijs C8 9800