De Shimano Tribal TX-5 is één van de best uitziende karperhengels in zijn prijsklasse. De TX-5 serie bestaat uit acht verschillende modellen, van lichtere 10’ stalkerhengels tot 13’ Intensity werpkanonnen en alles daar tussenin. Ze zijn ontwikkeld met de nieuwste Shimano carbontechnologie waardoor ze een verbluffende balans bieden tussen finesse en krachtige prestaties.

Ze zijn ontwikkeld met de nieuwste Shimano carbontechnologie waardoor ze een verbluffende balans bieden tussen finesse en krachtige prestaties.

Populair in de lage landen

De traditionelere 12 voet/360 cm lange modellen, waaronder de 2,75 lb en 3,00 lb varianten, worden veel gebruikt in de Benelux. Dit is de perfecte keuze wanneer je een set hengels zoekt die zeer allround inzetbaar is. Dat wil zeggen op verschillende type wateren.

Dit is de perfecte keuze wanneer je een set hengels zoekt die zeer allround inzetbaar is. Dat wil zeggen op verschillende type wateren.

Ongeacht het model, de TX-5 modellen zorgen elk voor een finesse gevoel tijdens het drillen, wat veel vertrouwen geeft. Ze zijn zacht genoeg om de runs van de vis goed te dempen maar nog steeds krachtig genoeg om een hard vechtende vis bij obstakels en dergelijke weg te houden zodat je altijd de controle hebt. Iedere run met de nieuwe Tribal TX-5 is gewoon puur genieten.

Iedere run met de nieuwe Tribal TX-5 is gewoon puur genieten.

Speciale 10 voets modellen

Steeds meer vissers hebben een boot of voerboot en vissen dan ook het liefst met kortere en lichtere stokken. Om die reden is de hengelserie aangevuld met onder andere een 10 voet/300 cm 2,75 lb model met geweldige, dempende drileigenschappen, waar veel karpervissers die op deze manier vissen erg van gecharmeerd zijn. Daarnaast zijn deze kortere modellen ook zeer geschikt voor stalken en voor het vissen op kleinere wateren. De 10 voet lange modellen zijn dan ook de eerste keuze van praktisch al onze Team Tribal leden (waaronder Alijn Danau en Niels van Vooren) die met een boot vissen zoals in deze video.

De 10 voet lange modellen zijn dan ook de eerste keuze van praktisch al onze Team Tribal leden.

Werpen met de Intensity-modellen

De karpervisser die geen boot of voerboot gebruikt en voor wie werpen de sleutel is tot succes kan beter kijken naar de Intensity-modellen. Deze hengels bezitten namelijk hoogwaardige werpprestaties en bieden nieuwe mogelijkheden voor het vissen op grote afstanden. De 12 voet/360 cm lange Intensity modellen zijn perfect voor de werpende visserij in de meest voorkomende omstandigheden.

De 12 voet/360 cm lange Intensity modellen zijn perfect voor de werpende visserij in de meest voorkomende omstandigheden.

Voor ultieme lange afstandsworpen zijn de 13 voet/390 cm lange Intensity werpkanonnen qua werpbereik en precisie superieur. Deze modellen zijn ontwikkeld voor lange afstandsworpen, waarbij de montage zowel ver als nauwkeurig kan worden geworpen. Tijdens de dril merk je onmiddellijk dat ook deze hengels een zeer soepele drilactie bezitten die kenmerkend is voor de gehele serie.

Voor ultieme lange afstandsworpen zijn de 13 voet/390 cm lange Intensity werpkanonnen qua werpbereik en precisie superieur.

Technische eigenschappen

De TX-5 is opgebouwd uit een slanke en snel reagerende High Modulus Full Carbon plus HPC en Nanosheet blank. Verder is de blank voorzien van 3K wrapping wat zorgt voor extra kracht. De toevoeging van ultra lichtgewicht Seaguide Stainless Steel Zirconia (braid safe) geleideogen, met een ruim anti-tangle topoog, verbetert de actie en topherstelsnelheid bij het werpen, zodat de afstand kan worden gemaximaliseerd. De hengels zijn schitterend afgewerkt met een custom 3K molenhouder om je werpmolen stevig te fixeren en het handdeel is voorzien van hoogwaardig Winn Grip voor extra grip en een geweldig en uniek uiterlijk. Het bekende Tribal bug logo is toegevoegd op de RVS butt cap om het geheel compleet te maken.

Het bekende Tribal bug logo is toegevoegd op de RVS butt cap om het geheel compleet te maken.

Probeer hem uit op de KWO in Action Day

Ben je op zoek naar een set kwalitatief goede karperhengels die er ook nog eens heel goed uit zien dan is de Tribal TX-5 serie echt een aanrader. Pak hem eens vast bij de Shimano dealer om een goed beeld te krijgen van deze hengels. Daarnaast heb je binnenkort ook de mogelijkheid om ze zelf eens uit te proberen. Kom dan zondag 4 juni 2023 naar de Koperen Plas in Zwolle. Daar vindt namelijk de vijfde editie van de KWO in Action Day plaats waar Team Shimano Tribal klaarstaat om jou de kans te geven om samen met je vismaten deze hengels (en andere Shimano karperproducten) persoonlijk uit te testen aan het water. Zien we jullie daar?

Daarnaast heb je binnenkort ook de mogelijkheid om ze zelf eens uit te proberen.