Scott Enloe ving op 5 mei in Colorado wat waarschijnlijk de nieuwe all-tackle wereldrecord meerforel is. De absurd grote meerforel woog bijna 66 pond (73,29 lb) en was maar liefst 119 cm lang met een omtrek van 94 cm. Scott was aan het vissen met zijn zoon Hunter.

Door Scott Murdock

Het huidige International Game Fish Association (IGFA) all-tackle record meerforel is een vis van 64,8 pond gevangen door Lloyd Bull op 19 augustus 1995 in Great Bear Lake in de Northwest Territories van Canada. Die vis is ook een 30-ponds lijnklasse record.

Scott Enloe met wat het nieuwe wereldrecord meerforel zou kunnen zijn. Scott Enloe

Scott Enloe met wat het nieuwe wereldrecord meerforel zou kunnen zijn. Scott Enloe

Free Range American kreeg het exclusieve verhaal over deze once-in-a-lifetime vangst van Scott Enloe zelf, net na zijn geweldige dag op het meer (de specifieke locatie wordt op verzoek van de Enloes niet vermeld).

Scott gebruikte een Abu Garcia werpreel en een zware Okuma werphengel om de haak goed te kunnen zetten, die combinatie werd gekoppeld aan een 10-pond test Seaguar fluorocarbon lijn. Aan de zakelijke kant zat een vijftien centimeter lange Basstrix tube jig. De haak waarmee de monsterforel werd gevangen, werd in Colorado gemaakt door GSO Fishing.

Een filmpje over het meten van de forel vind je hier: https://www.facebook.com/reel/245768477994483?s=yWDuG2&fs=e.

Bron: https://freerangeamerican.us/world-record-lake-trout-enloe.