JORIS NIEUWENHOFF – Wat gaat het toch weer hard. Dag 4 is ook alweer voorbij en nog maar 2 dagen te gaan. Maar het was voor de meesten toch weer een goede dag.

Rob en Joop hadden in eerste instantie gekozen voor de rechterzijde en daar hadden ze niet het gewenste geluk met maar af en toe een visje. Wel aan de maat rond 80 a 90 centimeter maar niet de aantallen. Vervolgens zijn ze verder teruggezakt en uiteindelijk weer in de baai terecht gekomen waar ze achter het eerste eiland hun plekje vonden waar ze mooie aantallen kabeljauw en koolvis wisten te verschalken.

Wouter, Ferry en Hans hebben vandaag ook een goede dag gehad. Te meer omdat Wouter zijn eerste heilbot wist te vangen en nog wel op een bottomship. Verder ook mooie kabeljauw en koolvis en tussendoor nog wat zeewolf.

Ikzelf was vandaag met Theo op en John op pad. Theo wilde maar wat graag een heilbot vangen en daar hadden we dan ook onze zinnen op gezet. We zijn aan de rechterzijde van de baai uitgevaren en hebben een platform uitgezocht van rond de 30 meter diepte. We visten met een hele koolvis, 2 shads en 1 maal werpend met een spinhengel en een sandeel shad.

Tijdens de verschillende driften kregen we meerdere mooie kabeljauwen die zich bij ons kortstondig op de boot voegden maar de heilbotten waren niet erg happig. Maar opde 4e drift kon Theo zijn droom toch eindelijk in vervulling brengen. Hij mocht met de spinhengel een mooie heilbot van 75 vangen en de glimlach was er van oor tot oor.

Daarna zijn we nog even op een diepte van 100 meter verschillende koolvissen tegen het lijf gelopen. Daarbij kwamen er ook een flink aantal bultrugwalvissen op slechts enkele meters van onze boot voorbij. Extreem bijzonder en een supergave ervaring. In de middag hebben we nog een aantal fraaie kabeljauwen weten te strikken en toen was het ook al snel weer tijd om naar huis te varen.

De familie Hooijberg had vandaag weer een topdag. Pa mocht een kabeljauw van 111 cm verwelkomen en er werden meerdere exemplaren boven de meter gevangen. Maar het was Sjoerd die wederom van zich deed spreken. Hij haakte een vis maar die deed vervolgens heel weinig en alleen was wel duidelijk dat het een serieuze vis was.

Het was zwaar en kon maar heel langzaam omhoog worden gewerkt door Sjoerd. Maar uiteindelijk kwam er toch een serieuze heilbot naar boven. Maar de vis had niet een keer een run genomen en gelet op het formaat van 128 cm was dat toch wel bijzonder.

De mannen wisten de vis netjes aan boord te krijgen maar daar had deze nog wat energie over. Maar eind goed al goed is deze schitterende vis na de foto weer netjes teruggezet. Maar de “Hooijbergen” zijn weer een gezamenlijk avontuur rijker.

|>LEES ALLE UPDATES