JORIS NIEUWENHOFF – De verwachte wind die kwam en daarmee was dat vandaag een redelijke game changer. We konden niet overal komen en moesten ons beperken tot de wind luwe gebieden en dat waren niet de beste plekken. Maar ja ik zeg altijd maar zo: voor iedere visreis geldt, je moet er het beste van maken. Of het nu goed of slecht weer is!

En dat hebben we gedaan en ieder op zijn eigen wijze. Ik ben met Joop en Rob op pad geweest en we hebben uiteindelijk toch zo’n 45 vissen weten te vangen. Hoofdzakelijk kabeljauw en koolvis tot maximaal 80 centimeter maar op licht materiaal was dat evenzo een hele leuke dag.

Jaap en Reindert zijn vandaag geslaagd in hun opzet om zeewolf te vangen en ook hun eerste heilbot werd aan boord verwelkomt. Met 80 cm net aan de maat maar hij mocht gewoon weer verder zwemmen. En daarnaast ook weer drie vinkjes kunnen zetten.

De grootste vis kwam vandaag aan boord bij onze Roemeense vrienden. Deze mannen, met een heerlijk gevoel voor humor en supergezellig zijn nog niet heel erg bekwaam in de visserij in Noorwegen. Sterker nog; dit is hun eerste keer. Maar m.b.v. van de tips en tricks die ik ze op de eerste dag heb kunnen geven zijn ze er vandaag in geslaagd om hun eerste heilbot te vangen. En dan meteen een mooi exemplaar van 115 cm! Voorwaard een mooi moment en drie trotse mannen die vandaag terugkwamen van hun visdag.

Johan had ervoor gekozen om de golven niet op te zoeken maar met een hengel op zoek te gaan naar de bergmeren. Een schitterende wandeling in de omgeving van Skarsvag naar meerdere bergmeren met onder andere beekridder. Het water was echter nog erg koud en de vissen dus ook inactief maar de wandeling was er niet minder fraai om. Zeker ook omdat in de middag het zonnetje er helemaal uit kwam. En dat is toch heel raar als ik deze tekst aan het schrijven ben om 23.30 uur en het is werkelijk compleet licht. Sterker nog de zon schijnt hier nu nog en gaat vanavond ook niet onder.

Gisterenavond was het ook nog lang gezellig in het tweede huisje. Kennelijk vonden de hier lopende rendieren het ook interessant want ze kwamen toch even kijken waar al die gezelligheid vandaan kwam en stonden vervolgens gewoon in de achtertuin. De woningen liggen perfect aan het water en hebben schitterend uitzicht op de fjord (als er geen rendier voor staat natuurlijk). Waarschijnlijk kwamen ze dat ook nog even bewonderen.

Verder zijn we aan het einde van de dag nog even boodschappen gaan doen in Honningsvag en daar konden we ook meteen de laatste missende koffer ophalen dus dat kwam perfect uit.  Al met al en ondanks de wind eigenlijk een prima dag en morgen is de voorspelling dat het weer wat rustiger gaat worden qua wind dus kom maar op.

|>LEES ALLE UPDATES