Zo snel als dat gaat, het is niet normaal. Dit is alweer de laatste visdag. Vandaag ga ik met Wouter, Sjoerd en Joost er op uit. Na het succes van gisteren voor Soroya zijn de pijlen hier wederom op gericht.

Door Joris Nieuwenhoff

Maar zo goed als het gisteren was zo… en de rest kunnen jullie zelf wel invullen. Het weer was top met 15 graden en zon met een strakblauwe hemel. Veel verder dan een paar stuks zeewolf, kabeljauw, koolvis en leng kwamen we niet. En een mini heilbot die zich bij de boot zelf onthaakte.

Met de Buster op zee.

Met de Buster op zee.

Maar als je volledig focust op heilbot met hele koolvissen als aas en tussendoor een sandeel rondom de boot vissen, is dat eigenlijk ook niet raar. Maar het weer was simpelweg heerlijk met fantastische uitzichten. Je kunt ook niet altijd alles hebben.

Een smakelijke vissoort.

Een smakelijke vissoort.

Ferry, Hijman, Hans en Thierry zijn gaan vissen net achter Sandland en wilden de dobbermontage op heilbot uitproberen. Materiaal technisch kwam het niet helemaal voor elkaar maar ook de heilbotten waren vandaag niet echt los.

Leng van een mooi formaat.

Leng van een mooi formaat.

Ze hadden hier twee volgers maar niet één kwam er uiteindelijk op bezoek in de boot. Ook hen vielen verder nog een paar kabeljauwen, zeewolven en koolvissen ten deel maar daar hield het mee op.

Prijzen voor de winnaars.

Prijzen voor de winnaars.

Voor Allard, Bert, Ap en Mark was het hetzelfde verhaal. Geen spectaculaire vangsten maar in de lijn der verwachtingen. Maar ze hadden nog wel een waanzinnig mooi moment toen ze een hele aasvis in de zee gooiden en de zeearenden deze ter plekke kwam ophalen.

Dat blijft toch een bijzondere belevenis!

Dat blijft toch een bijzondere belevenis!

Mark en Richard hebben een rustdag genomen vandaag en de boot opgeruimd, hengelmateriaal netjes ingepakt en nog een mooie wandeling gemaakt. Zodoende veranderde er uiteindelijk aan de stand niets meer.

En dat betekent de volgende uitslag:

• Koolvis : Hijman Troeder 98 cm

• Koolvis : Hijman Troeder 98 cm

• Kabeljauw: Thierry Vendelbos 114 cm

• Kabeljauw: Thierry Vendelbos 114 cm

• Heilbot: Sjoerd Hooijberg 170 cm

• Heilbot: Sjoerd Hooijberg 170 cm

Alle drie kregen ze mooie sets met een hengel en werpmolen van Hart, met hengels uit de serie Toro Jig 56 S en Bloody Violence en de werpmolens van het type Ishod, React en Kombat.

Deze prijzen werden uitgereikt tijdens het door Patricia en Cor perfect verzorgde diner.

Deze prijzen werden uitgereikt tijdens het door Patricia en Cor perfect verzorgde diner.

Een BBQ met gemarineerde koteletten, hamburgers en worstjes, zelf gemaakte aardappelsalade, sauzen, knoflook stokbrood en natuurlijk frietjes.

Het was erg gezellig en in het Praethus was het nog lang onrustig.

Het was erg gezellig en in het Praethus was het nog lang onrustig.

Resume. Het was een prachtige week met een hele leuke groep en goede sfeer. We hebben gelachen en vis gevangen en meer hoeft dat niet te zijn. Ik had op wel iets grotere vissen gehoopt (behalve de heilbotten natuurlijk want dat was top!) maar zoals ik zelf altijd tegen mijn gasten zeg: “Je moet er het beste van maken”. En dat hebben we zeker gedaan. We hebben veel vis gevangen. Geen extreme maten maar zeker wel een paar hele mooie. Met als uitschieter de ‘heilbotten van de Hooijbergjes’: Sjoerd 156 en 170 en pa Roland 166 cm. Opvallend was dat de grotere vissen allemaal verder weg zijn gevangen en dat in de buurt van Bergsfjord zelf geen grote exemplaren werden gevangen deze week. Maar dat kan komende week zomaar weer anders zijn.

Kunstaas voor de volgende trip...

Kunstaas voor de volgende trip…

Volgens onze Visreis.nl traditie mag je aan het einde van de visweek in de haven springen als je een heilbot van meer dan 50 kilo / 153 cm hebt gevangen. En zo geschiedde! Pa Hooijberg liet de eer aan zich voorbij gaan maar aangezien Sjoerd twee vissen van boven de 50 kilo had gevangen sprong hij er twee keer in. Na de eerste sprong liet hij zich met de havenkraan omhoog hijsen en sprong met zijn vismaat Joost er gewoon nog een keer in. Joost wilde zijn vismaatje bijstaan. Ook dit was weer een mooi hoogtepunt. Zoals de hele reis eigenlijk en met 34 persoonlijke records die zijn verbroken mogen we deze reis dan ook weer succesvol noemen!

Bergsfjord, Cor en Patricia bedankt!

We komen graag weer terug.

We komen graag weer terug.

Visreis.nl

Wil jij nu ook eens een keer zo’n prachtig avontuur beleven met een begeleide groepsreis? Kijk dan eens op deze webpagina met alle groepsreizen waar je ook als individu kunt instappen. https://www.visreis.nl/c-groepsreizen en #jointheclub.

Bekijk het verslag van de eerdere dagen hier:
https://beet.nl/dag-1-hart-noorwegen-festival-loppa/
https://beet.nl/dag-2-hart-noorwegen-festival-loppa/
https://beet.nl/dag-3-hart-noorwegen-festival-loppa/
https://beet.nl/dag-4-hart-noorwegen-festival-loppa/
https://beet.nl/dag-5-hart-noorwegen-festival-loppa/