Vier en een half jaar later werd de dertigste meerval met een gewicht boven de 100 kilogram geland.

Op 4 november 2013 wist het Team Black Cat Guiding Tours, met Stefan Seuß en Benjamin Gründer, een bijzondere mijlpaal te bereiken. In dat jaar werd de twintigste meerval met een gewicht boven de 100 kilogram geland tijdens een van de, door hen begeleide vistrips. Dit was echter nog niet genoeg. Vier en een half jaar later werd de dertigste meerval met een gewicht boven de 100 kilogram geland.

Stefan Seuß en Benjamin Gründer doen hun werk met veel liefde en weten die passie ook op de gasten van de Team Black Cat Guiding Tours over te brengen. Dit was met name het geval voor de week van 31 maart tot en met 7 april, met als bestemming Grande Fiume op de rivier de Po in Italië, een rivier die al vele jaren als een van de topstekken geldt in Europa voor het vissen op meerval.

Een goede grip op een grote meerval.

Een goede grip op een grote meerval.

De grote vissen bepalen hier de visserij. De omstandigheden, met een volle maan, een dalend waterpeil en helder water, waren eveneens perfect. De Christopher Sachse en Ringo Rau vervulden hun droom van een vis van twee meter direct al de eerste nacht.

Tegen woensdag had iedereen zijn persoonlijke record al verbeterd. Omdat de gasten hun grote vissen al geland hadden, konden de gidsen nu wat gaan experimenteren. Vaak proberen ze dan micro-onderwater dobbers of zelfs zeevis aan een dobbersysteem voor dode aasvissen.

Alleen het formaat van de vin al...

Alleen het formaat van de vin al…

De vijfde nacht leverde vervolgens meerdere grote vissen op. Frank Treffkorn haakte een van de giganten van de Po en liet tijdens de lange dril duidelijk zien wie er het voor het zeggen had. De vis was nog maar net onthaakt en teruggezet, toen de volgende Black Cat Buster hengel al tot het uiterste getest werd. Nu was het Ringo Pau die de kans kreeg om een echt monster te landen.

Na een harde dril was het Benjamin die de uitzonderlijke specimen wist te pakken en het was voor iedereen meteen duidelijk dat deze vis de kers op de taart was. Ze hadden elk hun moment van hemels sportvisgeluk mogen beleven, met als glorieus hoogtepunt de vangst van de nieuwe mijlpaal.

Bij een lengte van 238 cm was de 102 kilogram zware vis relatief kort voor haar gewicht.

Bij een lengte van 238 cm was de 102 kilogram zware vis relatief kort voor haar gewicht.

De vis werd gehaakt met een hair rig en een tien grams Black Cat EVA U-dobber.

De vis werd gehaakt met een hair rig en een tien grams Black Cat EVA U-dobber.

Team Black Cat Guiding Tours met Stefan Seuß en Benjamin Gründer bewezen opnieuw dat je alleen iets goed kunt doen wanneer je dit met toewijding doet. Met ervaring, kennis, wilskracht en doorzettingsvermogen claimde Ringo Rau de mijlpaal, de dertigste meerval boven de 100 kilogram.

Een empathische triomf en een fantastische tour, geheel volgens de slogan: “The best way to catch!”

Een empathische triomf en een fantastische tour, geheel volgens de slogan: “The best way to catch!”

Informatie: www.team-black-cat.com.