Babs Kijeweski beleefde een uitstekende start van haar roofvisseizoen in Nederland.

Babs Kijeweski beleefde een uitstekende start van haar roofvisseizoen in Nederland, zo vertelt ze enthousiast: “afgelopen jaar al dacht ik er over na over hoe en waar ik de seizoensstart wilde aanvangen. Het plan was om richting Volkerak te gaan, voor de eerste keer en met mijn eigen boot. Een volstrekt onbekend water voor me en een enorm oppervlak aan water, zoals ik leerde afgelopen weekend!

Zelf geef ik er de voorkeur aan om onbekende wateren te verkennen door er slepend te gaan vissen. Naar mijn mening is dat de meest effectieve manier om snel een overzicht van het water te krijgen. Ik had twee en een halve dag tot mijn beschikking. Nadat alles in gereedheid gebracht was, begon ik met vissen. Op de eerste dag wist ik al negen snoeken te landen, een perfecte start van de trip.

Op de tweede dag werd deze briljante start nog overtroffen door een nog meer intense ervaring. Vroeg in de morgen wist ik een baars van 52 cm te vangen.

Op de tweede dag werd deze briljante start nog overtroffen door een nog meer intense ervaring. Vroeg in de morgen wist ik een baars van 52 cm te vangen.

Een schitterende, donkere baars, ik was compleet extatisch want met deze vis verbrak ik mijn persoonlijk record.

Een schitterende, donkere baars, ik was compleet extatisch want met deze vis verbrak ik mijn persoonlijk record.

 

Vervolgens brak er een storm los. Regen, wind en bliksem verjoegen alle sportvissers van het water, maar ik zag dit vooral als een grote kans. Van mijn thuiswateren weet ik dat snoeken graag jagen wanneer een storm voorbij is. Dus wachtte ik af tot de storm weg getrokken was en toen begon ik meteen weer met vissen.

122 centimeter; mijn nieuw persoonlijk record Esox!

122 centimeter; mijn nieuw persoonlijk record Esox!

Mijn tweede hengel had ik net uitgeworpen toen ik een aanbeet kreeg op de eerste… Zo gauw de snoek met haar kop begon te schudden dacht ik: ‘verdomd, dat is een grote snoek!’ De adrenaline schoot door mijn lichaam en de snoek liet zich pas tegen het einde van de dril voor het eerst zien. Tijdens de dril maakte de snoek enkele zeer krachtige runs, maar uiteindelijk kwam ze toch richting boot. Toen werd de stilte verbroken: 122 centimeter; mijn nieuw persoonlijk record Esox!

Het was ongelooflijk, de ‘big smile’ gaat niet van mijn gezicht. Ik ben zo gelukkig en zeer dankbaar! Tien snoeken, een baars en een snoekbaars.

Dat is wat ik een uitstekende start van het roofvisseizoen zou noemen!”

Dat is wat ik een uitstekende start van het roofvisseizoen zou noemen!”