In het middenwesten van Frankrijk ter hoogte van Poitiers, ligt een prachtig, dertig hectare groot domein met daarop een 24 hectare groot meer met negen stekken genaamd Etang des Chateliers. Via Angling Escapes kun je hier een heerlijke visvakantie doorbrengen.

Het domein is volledig omheind en biedt rust en ruimte.

Het domein is volledig omheind en biedt rust en ruimte.

Zeker voor de vissers die ook een echt vakantiegevoel willen hebben is dit een prachtig water. Er staat ook een nette gite voor zes personen die er eventueel bij gehuurd kan worden.

Schitterende rijenkarper.

Schitterende rijenkarper.

Op de centrale parkeerplaats is een prima clubgebouw met kantine alwaar je ontvangen wordt door Delphine en/of Jean Paul. Beiden spreken perfect Engels en Delphine zelfs ook wat Duits. Je krijgt bij aankomst alle uitleg over je stek en het is hier ook mogelijk een plastic boot met harde bodem, elektromotor en accu’s te huren. Ook heeft het clubgebouw keurige nette sanitaire voorzieningen, stroom, vriezer, koelkast en keurige schone douches en toiletten.

Het visbestand is geweldig.

Het visbestand is geweldig.

Met plusminus 800 karpers op 24 hectare en voldoende aanwezig natuurlijk voedsel zijn de karpers in uitstekende conditie. Dit zul je zeker merken tijdens de dril. De kracht waarmee de vissen weerstand bieden is geweldig op Etang des Chateliers.

Vissen met een hoog gemiddeld gewicht.

Vissen met een hoog gemiddeld gewicht.

De zwaarste schubkarper is momenteel rond de 26 kg+ en de zwaarste spiegelkarper zit op een gewicht van 28 kg+ en er zijn minimaal tien karpers ook al boven de 25 kilo qua gewicht. Verder zijn er ruim 80 vissen die al boven de 20 kg+ zwaar zijn. Het gemiddelde gewicht is met ruim 15 kg dan ook erg goed.

Voor meer informatie en de beschikbaarheid van deze top bestemming kijk je hier.

www.anglingescapes.nl