Maar liefst 196 pagina’s dik is deze BEET-december. Een record! Dat komt mede door de Boten & Motoren Special, waarin de nieuwste ontwikkelingen op boten- en motorengebied aan bod komen, maar ook op het gebied van fishfinders en elektronica, accu’s, bellyboten en viskajaks.

In dit super dikke nummer aandacht voor de visserij op dikke voorns in (jacht)havens, maar ook in kleine beschutte kanaaltjes. Vissen met de whip en met de vaste hengel op de Maas met Nick Eestermans, een jonge, uiterst talentvolle wedstrijdvisser. Verder een overzicht van tal van (alternatieve) aassoorten voor op zee en hoe te gebruiken, en een terugblik op het zeebaars- en gulseizoen van 2022.

Op roofvisgebied ook meer dan genoeg te lezen.

Op roofvisgebied ook meer dan genoeg te lezen. Simpel op snoek vanaf de kant. Klein kunstaas voor grote vis: van power naar finesse. Het prachtige Lauwersmeer waar een goed bestand aan roofvis zwemt en vissen in weer en wind: bereid je goed voor! Dat geldt ook voor een geplande trip naar Noorwegen of een jungletrip naar Bolivia op zoek naar de legendarische arapaima. Veel leesplezier!

 

In de Boten & Motoren Special

‘Boten & Motoren’ dekt niet helemaal de inhoud van deze special. Bellyboten en ook speciale viskajaks zien we steeds vaker op het water en dat zijn ondertussen volwaardige vismachines, die in weinig onderdoen voor de ‘gewone’ visboten.

Uitgerust met een elektromotor of trappedalen is hun actieradius behoorlijk toegenomen en met live-sonar uitgerust zijn ze uitermate effectief gebleken voor de pelagische visserij, waar manoeuvreerbaarheid en secure aasaanbieding cruciaal is.

Wat dat betreft staan de ontwikkelingen niet stil, integendeel!

Wat dat betreft staan de ontwikkelingen niet stil, integendeel! Dat geldt ook voor fish finders en andere apparatuur, buitenboordmotoren, waaronder elektromotoren, en zeker ook op het gebied van accu’s. Die worden net als de buitenboordmotoren steeds krachtiger, lichter en zuiniger in gebruik. Dat biedt vele voordelen en mogelijkheden!

De BEET van december ligt rond half december bij de abonnees in de brievenbus, in de boekhandels en bij de hengelsportzaken. Voor een abonnement op BEET of Karperwereld ga je naar https://shop.beet.nl/category/abonnementen/.