Terwijl wij hier in de Lage Landen tijdens de gesloten tijd op een houtje bijten, hebben zich in Zweden doldwaze roofvistaferelen afgespeeld. De meest spraakmakende, de Predatortour Sweden 2018 op Vänern. Ongekend hoeveel metersnoeken er gevangen zijn tijdens de wedstrijd! Roofvisspecialist Sean Wit van Savage Gear ging er met de eindzege vandoor! Namens Beet, Rovers en Roofvisnet, gefeliciteerd Sean! Wat een ontzettend knappe prestatie!

Tijdens de Predatortour Sweden werden bizar veel grote snoeken gevangen.

De Predatortour in Zweden is misschien wel de meest prestigieuze snoekcompetitie in de wereld met deelnemers vanuit heel Europa, inclusief zeer bekende vissers. Dit jaar was het enigszins anders aangezien de deelnemers nu alleen werpend mochten vissen op snoek.

“Dit jaar was het enigszins anders aangezien de deelnemers nu alleen werpend mochten vissen op snoek.”

Centraal in het regelement is het zogenaamde CPR-principe, oftewel vangen (catch), foto maken (Photographed) en terugzetten (Release). Punten konden gescoord worden in teamverband; in een boot of kayak. Daarbij zou het gemiddeld aantal centimeters van de 6 grootste snoeken als puntenaantal gelden.

Links Jesper, rechts Sean. Toppers van het eerste uur.

Vanuit Savage Gear deden er meerdere vissers mee, met onder andere Savage Gear pro staffer Sean Wit samen met Jesper Smorenberg, die vrijwel het hele toernooi aan kop ging. Zijn team eindigde met een gemiddelde van 115 cm over hun 6 grootst gevangen snoeken, met Seans allergrootste snoek van maar liefst 121,5 cm! Onlangs werden Sean de volgende vragen voorgeschoteld?

Lees HIER het volledige interview met Sean Wit.