Op zaterdag a.s. 8 juni houden Sportvisserij Oost-Nederland, Hengelsport Federatie Midden Nederland en meervalshop Tom-Cat de Meerval Mania 2019: een demo-dag langs de IJssel die in het teken staat van het meervalvissen. Bij Camping de IJsselhoeve in Veessen (bekend ook van de jaarlijkse Barbeeldag) staan bekende meervalvissers klaar om je alle tips & tricks te geven over het meervalvissen in de Nederlandse rivieren. Niet alleen vanaf de kant, maar ook op het water valt er deze dag veel te zien en te leren!

DEMONSTRATIES

Tijdens de Meerval Mania worden aan én op het water verschillende meervaldemo’s gegeven. Vissen vanuit een bellyboot, vissen vanuit de boot (waar de mensen kunnen opstappen en de beleving vanuit de boot mee kunnen maken), het vissen met onderwater dobbers, afspannen met boeien, uitleg over het spinvissen op meerval en het gebruik van het kwakhout met een ‘kwakbak’ waar je dat zelf kunt oefenen!

MEERVALSTANDS

Een meervalmarkt ontbreekt natuurlijk niet. In diverse meervalstands vind je allerlei (specialistisch) meervalmateriaal van gerenommeerde merken, zoals Zeck, MadCat en Black Cat. Er is ook een volledig uitgeruste meervalboot te bewonderen. Martin Plevier van www.thecatfishspecialist.com kan je alles vertellen over de meervalvisserij op de Ebro. Uiteraard is meervalshop Tom-Cat (www.tom-cat.nl) ook aanwezig.

LEZINGEN PROGRAMMA

Tijdens de dag zullen bekende meervalvissers als Roy Noom, Ronnie Jonker en Arnout Terlouw, pionier van het eerste uur, lezingen geven in het zaaltje van het restaurant.

11.00 uur Roy Noom – Meerval vanaf de kant

12.30 uur Arnout Terlouw – 28 jaar meervalvissen

13.30 uur Ronnie Jonker – Bellyboat vissen

GRATIS toegang & parkeren!

Op Facebook kun je de Meerval Mania 2019 volgen en kun je laten weten of je naar dit evenement toe komt. Meer details over Meerval Mania 2019 kun je vinden op de website en Facebookpagina’s van beide federaties.

www.sportvisserijoostnederland.nl

www.hfmiddennederland.nl

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/top-tips-voor-meerval-op-de-po/
https://beet.nl/sleuren-met-karperhengel-op-meerval-op-de-ebro/
https://beet.nl/lezersreis-ebro-spanje/