JOSHUA RENOOIJ – Nou, de eerste visdag zit er op hoor. De mannen moesten allemaal even de weg vinden en dat was nog niet zo makkelijk met de best wel harde wind. We begonnen de dag om half 9 met de briefing van de gids Stale, die overigens perfect was uitgelegd. En om half 10 kozen de eerste mannen het ruime sop.

Ik (Joshua) niet daarentegen, want ik was weer op de weg terug naar de luchthaven in Evenes. Ook al waren alle koffers wel aangekomen op de luchthaven, zijn niet alle koffers aangekomen op het viskamp. Laten we het daar op houden. Maar na een 8 uur durende autorit met heen en weer rijden voor de laatste koffers, zijn alle koffers netjes aangekomen op het viskamp.

Terwijl ik mijn weg aan het vinden was op de Noorse autowegen, waar ze tevens een snelheidslimiet hebben van slechts 60 km per uur, werden ondertussen de eerste visjes en ook vissen gevangen. Ook de eerste heilbot kwam aan boord met een lengte van precies 100 cm, kon de dag niet meer stuk voor Aad Portegijs. Ook ving de boot van Harm Prijs, Arjan Veijer, Nimrod en Johannes de Wit zeer knappe koolvissen tot bijna 1 meter en ook kabeljauw tot 1 meter. Dus tot zo ver een best geslaagde dag bij een niet al te gunstige dag qua omstandigheden.

Als het goed is, gaat vannacht de wind er uit en morgen moet het gaan gebeuren. We sluiten de dag vandaag lekker af in het zonnetje op het dakterras en morgen gaan we weer een nieuwe mooie visdag beleven. Een ding is wel zeker; de groep is weer fantastisch dit jaar en er gaat nog veel meer uit komen, dat weet ik zeker.

Tot morgen.