CARL GREVE – Na twee doorweekte dagen was vandaag de dag dat alles een beetje beter werd. De avond hiervoor werd door Roy, Carl en Stale, de lokale visgids, bepaald wat de mogelijkheden waren. Nou, dat was snel beslist, iedereen mocht doen wat ze wilden doen. Met een windkracht 3 uit een goede hoek konden we ook heerlijk buiten vissen, en dat werd dus ook geadviseerd om te doen. In de Nappstraumen liggen kan altijd nog. Carl ging deze dag op pad met Ard en Arjan, en Roy ging op pad met één boot van de groep Vollebregt. Plannen werden gesmeed, adviezen werden gegeven aan andere groepen die zelf op pad moesten. Gelukkig (ja echt) kwamen de eerste vangstmeldingen al snel binnen op de groepsapp.

Er werd van alles gevangen: kabeljauw van formaat, mooie koolvis, pollak, lom, roodbaars, schelvis en ga zo maar door. Het geeft een hoop blije gezichten en dat doet ook de begeleiders goed. Diverse mooie kabeljauwen, waaronder een kabeljauw van 111 cm, 107 cm en nóg een aantal echte dikke exemplaren, kwamen boven water. Carl, Ard en Arjan gingen speciaal op pad om heilbot te vangen. Wat ze hoopten gebeurde ook, want zowel Carl (87 cm), Ard (117 cm) als Arjan (120 cm) wisten een heilbot te vangen. Wat een topdag beleefden zij, het was een dag om nooit te vergeten.

Eigenlijk was het voor nagenoeg iedereen een dag om niet snel te vergeten. Wanneer rond zessen in de avond stilletjes aan iedereen binnen komt druppelen, zien we kisten vol met vis, met werkelijk prachtige exemplaren van ongeveer alle soorten. Het zorgt voor topdrukte in de fileerhoek, zelfs tot laat in de avond.

Na al deze hectiek moeten we stellen dat deze dag voor velen er eentje was om niet te vergeten. Inmiddels is door Carl, Roy en Stale weer een nieuwe planning gemaakt voor de volgende dag. Wat kunnen we en wat kunnen we niet. We zullen helaas weer terug in het gareel moeten, maar wel in iets mindere mate als de dagen hiervoor. Toch zou ook morgen nog wel eens een hele dag kunnen worden, maar daarover morgen dus meer…