Dat de ‘pellet cone’ is in oorsprong ontwikkeld voor gebruik met pellets. Maar in plaats van geweekte pellets kun je ook lokvoer in de cone persen. Zo ontstaat een goede methode om brasem te vangen, deze vissoort is immers verzot op lokvoer. met de vanuit Engeland overgewaaide pellet cones is het mogelijk om je haakaas werkelijk tussen het voer te presenteren.

 

Zo werkt de pellet cone met grondvoer

De pellet cones zijn gemaakt van plastic, cilindervormig en ontwikkeld om geweekte pellets in samen te drukken. Maar ook lokvoer laat zich in de cones prima tot een cilinder persen, hoe het werkt? Het samengeperste lokvoer bevindt zich in de cone, steek een aasnaald door het voer, rijg deze op de onderlijn (met aan uiteinde een lus) en laat het voer zakken tot aan de haak. Verwijder de plastic cone en hang de lus van de onderlijn in de montage. Het voer is zo stevig aangeperst dat het zich makkelijk laat werpen zonder uit elkaar te vallen. Op de bodem van het water valt het voer binnen enkele minuten uit elkaar en zo ontstaat een presentatie waarbij het haakaas is omgeven door lokvoer.

Pellet cone

Aan het einde van de visdag is dit het resultaat: een toch niet onverdienstelijk net brasem!

 

Een goede combi met opvallend haakaas

Omdat het haakaas gedeeltelijk ligt bedolven onder het lokvoer kun je gebruik maken van een opvallend haakaas, bijvoorbeeld een oranje mini boilie. De boilie wordt bevestigd op de hair, maar ook de haak (maat 10 of 8) wordt voorzien van een paar lekkere maden. Een ideale combinatie voor brasems. De montage is voor de rest heel simpel, een 18/00 onderlijn. Op de hoofdlijn bevindt zich een schuivend 20 gram zwaar wartellood middels zijlijn. Aan het einde van de hoofdlijn knoop je een speldwartel waarin de lus van de onderlijn komt te hangen.

Pellet cone

Een opvallend haakaas: op de haak zijn een paar maden geprikt en op de hair is een miniboilie geregen.

 

Pellet Cones met grondvoer – stap voor stap in beeld!

Pellet cone

Pellet Cones, zoals deze van Guru, zijn vaak verkrijgbaar in verschillende formaten. Voor de montage heb je ook een aasnaald nodig.

 

Pellet cone

Vul de cone met het lokvoer.

 

Pellet cone

Druk het voer stevig aan.

 

Pellet cone

Pak de aasnaald en steek deze door het lokvoer en de cone heen.

 

Pellet cone

Plaats de lus van de onderlijn achter het haakje van de aasnaald en schuif de gevulde cone op de onderlijn. Verwijder de cone en hang de onderlijn in de speldwartel van de montage.

Pellet cone

De montage is gereed om in te werpen. Duidelijk zichtbaar is het schuivende wartellood aan een zijlijntje.

 

Lees ook:

Witvis voer maken Een witvis voer maken: spelen met melen

 Anders met brood: een instant super aas