De echte hengelsportliefhebber weet als geen ander dat kwaliteit zo zijn prijs heeft. Wie deze activiteit echt serieus neemt, breidt zijn collectie professionele hengels steeds verder uit. Of hij kiest ervoor om steeds duurdere en geavanceerdere varianten langs de waterkant in te zetten om daarmee zoveel mogelijk vissen te kunnen vangen.

Ga je liever het water op in plaats van aan de kant te blijven zitten? Dan is de kans groot dat je dan ook over een eigen bootje beschikt. Het zijn stuk voor stuk onderdelen die er na verloop van tijd voor zorgen dat de waarde van je hengelsportuitrusting steeds verder toeneemt en daardoor ook een steeds interessantere buit wordt voor gespuis dat met ‘hengelen’ iets anders bedoelt dan vissen vangen.

Bescherming tegen binnen opgeslagen apparatuur

Voor een boot kun je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen en specifieke bootverzekering afsluiten en zolang je hengelsportapparatuur binnenshuis staat opgeslagen, maakt dat deel uit van je inboedelverzekering. Zorg er in dat geval wel voor dat die laatstgenoemde verzekering altijd up-to-date blijft als je je collectie hengels door de jaren heen steeds verder uitbreidt. Het komt namelijk geregeld voor dat verzekerden pas hun poliswaarde onder de loep nemen op het moment dat er diefstal heeft plaatsgevonden en dan tot de conclusie komen dat ze drastisch onderverzekerd zijn omdat ze nooit de moeite hebben genomen om de poliswaarde met de groeiende waarde van hun bezittingen mee te laten stijgen.

Ook buiten goed verzekerd

Uiteraard neem je je hengelsportmateriaal mee naar buiten. Hoe is het dan met de verzekering ervan gesteld? Voor dat soort gevallen zou je een aparte hengelsportverzekering af kunnen sluiten die je wereldwijde dekking biedt bij diefstal. Maar waarom moeilijk doen als het uiteindelijk ook veel gemakkelijker kan? De kans is groot dat je op dit moment al over een inboedelverzekering beschikt. Inmiddels bieden talloze verzekeraars hun verzekerden de mogelijkheid aan om deze verzekering uit te breiden met een zogenoemde buitenhuisdekking. Deze extra dekking is vaak wel aan een maximum gebonden, dat overigens per verzekeraar sterk kan verschillen. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van de specifieke claimvoorwaarden voordat je dit aanvullende verzekeringspakket afsluit. Het kan in dit kader zelfs raadzaam zijn om nog wat meer onderzoek te doen naar alternatieve opties bij andere verzekeraars die je wellicht een betere dekking tegen een scherpere premie kunnen bieden. In vrijwel alle gevallen wordt je buitenhuisdekking overigens niet beperkt tot alleen maar je hengelsportapparatuur, maar vallen er ook zaken zoals bijvoorbeeld kampeer- en duikuitrustingen onder.

Veilig op visreis

Ga je met je vismaten een hengelsportreis naar een verre bestemming maken? Vergeet dan ook vooral niet om een reisverzekering af te sluiten. Je apparatuur is dankzij de hierboven genoemde verzekeringsopties dan misschien wel goed gedekt, maar ook in persoonlijke zin wil je tijdens zo’n trip natuurlijk genieten van het relaxte gevoel dat je in het geval van onverwachte vervelende omstandigheden goed beschermd bent en uiteindelijk weer veilig thuis kunt komen.