LUC MOM – Het was ons vorig jaar goed bevallen in september dus nu maar eens in juni proberen .

Het schiereiland Als ligt vlak achter de Duits-Deense grens dus met 650 km valt dat te overzien. We konden meteen de eerste visdag naar de verste gulstek. De golf was weinig dus knallen maar naar de onderwaterberg van 21.5 m aflopend naar 34 m diepte. Deze dieptes zijn prima voor gul.

De onderwaterbergen voor schol zijn beter vanaf 7 m tot 22 m diepte. Dichtbij de kant zit alle vis tussen de 9 en 15m diepte.De gullen waren niet groot maar de aanbeten waren legio dus het was heerlijk vissen. Af en toe liep er een maatse vis doorheen en dat voelde je meteen.

Heel even met kunstaas gevist maar het merendeel van de gul was aan de kleine kant dus de steekzagers en mesheften van Lobbezoo-zeeaas.com moesten het doen. En die waren top dus het was niet lang wachten op dansende toppen. Daar ga je voor als visser.

De dagen daarna met een iets hogere golf de wat dichterbij stekken aangedaan voor de platvis. Vooral gedurende het getij regende het mooie scharren en schollen dus het was een heerlijk plat vermaak. Af en toe een buitje maar dat deerde ons niet in onze Ocean vispakken.

De gul staat behoorlijk onder druk in deze regio. Vandaar ook een quotum van 1 maatse vis per persoon per dag. Maar dat moet je eerst maar zien te halen. In 2017 was het nog top. De vele kleine gullen geven hoop en hopelijk kunnen ze opgroeien. Voor het vissen op schol en schar is dit een ware toplocactie want de stekken liggen voor de deur.

Vanaf de kant is het hele eiland te ondiep om met de strandstokken aan de gang te gaan. Maar het is een prima eiland voor zeeforel en geep.

Ga toch vissen !

VIDEO