De visserij op grote baars is de laatste jaren enorm populair geworden. Waar je vroeger het rijk voor jou alleen had, is het op sommige wateren significant drukker aan het worden. De hoge hengeldruk maakt de visserij op die wateren er niet makkelijker op, zeker niet met kunstaas. De oplossing vind je in deze Tips & Tricks…

Drukbevist

De aandacht bij het vissen op grote baars gaat met name uit naar diepe plassen die in verbinding staan met de grote rivieren. Op de drukkere plassen kun je best nog baars vangen, maar je kunt de visserij echt niet meer met een aantal jaren geleden vergelijken. Met een shad op een loodkop zijn de echt grote baarzen op deze drukbeviste stekken moeilijk te vangen; en overschakelen op andere technieken en aanbiedingen zoals dropshot, C-rig of Texas rig met softbaits wil nog wel eens helpen.

 

Wil een softbait niet meer helpen? Pak dan maar een dauwpier…

 

Grote kronkelaar

Maar als zelfs die aanpassingen al dressuur oplevert bij de slimme baarzen, rest er vaak nog maar één remedie: vissen met natuurlijk aas, zoals wormen of dode visjes! Je moet wel zeker weten dat er baars zit op je stek natuurlijk, maar als deze gedresseerde knapen er zwemmen, prik dan maar een dauwpier aan je dropshotmontage. Je zult zien dat zo’n grote kronkelaar de schuwste vissen toch weer over de streep trekt!

Of offer een grondeltje op voor een megabaars…

 

Grondel

Zijn je dauwpieren bijna op, prik dan eens een klein stukje worm aan je dropshothaak om een altijd wel aanwezige zwartbekgrondel te vangen, die te doden, en aan je dropshothaak te prikken. Ook deze wordt vaak zonder argwaan geaccepteerd. Succes!