Met de 88 en 101 mm grote Yubis twitchbaits van Doiyo is het prettig vissen. De suspenderende (zwevende) pluggen kun je makkelijk op de juiste diepte tikken en daar houden. Het zijn niet alleen baarsmagneten maar ook snoekbaarsvangers.

Lichtgewicht

De Yubis is een lichtgewicht twitchbait, zowel in de kleinere als de grotere uitvoering. Beide lengtes zijn uitstekend van grootte om als aasje voor de baars en snoekbaars te dienen. Dankzij de meerdere opvallende kleuren en het ontbreken van ratels kun je de plug heel stilletjes binnentikken en zodoende ook de argwanende grote vissen over de streep trekken.

 Baarsmagneet…

Remparachute

De achterste van de twee dreggen heeft een versiering van veertje gekregen die de aantrekkingskracht verhogen en als remparachute werken en de balans optimaliseren. Hoe dat werkt? Probeer het maar eens uit. Met de eerste tikken breng je de Yubis op diepte, door de kleine schoep maximaal 1,5 tot 2 meter, en dankzij de interne gewichtsverdeling hangt de plug precies in balans. Die balans zou verstoord worden wanneer dat veertje aan de laatste dreg er niet zou zijn, omdat een binnengetwitchte (getikte) Yubis op snelheid niet direct zou stoppen maar doorschieten.

Een bijzonder leuke manier van vissen om eens uit te proberen. Meer info? Klik hier.