Gisteren berichtten we over de kracht van de Rubiver Dur; het lijmachtige rode goedje dat je in de bekende tubes kunt kopen en zo makkelijk in de viskoffer of zelfs de binnenzak past wanneer je even op voorntjes gaat vissen, of even geen ander aas voorhanden hebt. Ook Jan van Schendel kent de Rubiver en schaart hem onder de waardevolle ‘kunstaasjes’ voor de witvis in zijn Tips & Tricks…

Altijd bij de hand: de Rubiver tube…

Imitatieaas

JvS: “Ik gebruik al mijn hele visleven lang kunstaas en imitatieaas. Waarom? Heel simpel, omdat dit soms heel doeltreffend kan zijn! Tegenwoordig is er heel veel op de markt op dat gebied, van nepmaden tot ‘spaghetti’. Ik begon met wedstrijdvissen in een tijd dat het bij de meeste wedstrijden die ik viste niet ging om het hoogste vangstgewicht, maar om het hoogste aantal gevangen vissen of de grootste lengte ervan. Ik had in die tijd niet graag de bekende tubetjes Rubiver (jawel in verschillende kleuren) willen missen. Het meest gebruikte aas destijds? Deeg. Deeg is natuurlijk geen kunstaas, maar een natuurlijk aas is het ook niet echt. Geloof het of niet maar in mijn eerste jaren als wedstrijdvisser heb ik amper een made of pinkie op de haak geprikt en een muggenlarve of caster al helemaal niet. Rubiver dus wel en wat heb ik daar toen veel vis mee gevangen!”

Meer lezen? Klik hier om het artikel te lezen wat Jan hier eerder over schreef.