Leuk hoor, al die plantengroei in de zomer. De vis ligt er graag tussen om allerlei voedsel te vergaren, zoals slakjes, waterkevers, wormpjes en kreeftjes. Maar voor de sportvisser, die het voorzien heeft op plantenminnende soorten als karper, zeelt en ruisvoorn, is het best lastig vissen…

Ruisvoorn tussen de planten…

Maak je eigen ‘weed rake’…

De oplossing is niet eenduidig. Je kunt natuurlijk drijvend aas zoals een broodkorst tussen de planten gooien aan een dobbermontage, of een worm ertussen laten zakken, maar je kunt ook een schone plek creëren tussen de planten. Vaak wordt hiervoor een hark gebruikt, of beter gezegd; het eindstuk van de hark aan een touw. Gooi deze tussen de planten en je trekt een grote hoeveelheid planten binnen. Sommigen gebruiken ook een stuk geankerd zeelood aan een spodhengel om een schone plantenvrije stek te maken. Ligt er een beetje aan op welke afstand je die stek wil maken.

 

Online kun je aardig wat oplossingen vinden om het dichtgegroeide water weer bevisbaar te maken. CC Moore heeft hier ook een interessant artikeltje over online gezet. Klik hier en succes!

 

Kant-en-klare weed rakes…

Klik hieronder voor een filmpje van Gardner over weed rakes.

Carp Fishing – How To Fish In Weed – Video