In de zomer op karper vissen kan op veel manieren. De keuze is reuze voor wat betreft voer-  en aassoorten, maar ze zwemmen niet automatisch zomaar je schepnet in, juist ook omdat het aanbod aan natuurlijk voedsel erg groot is in de warme maanden. Uit de serie Zomerse Karpertips twee tips die altijd goed werken.

Actief voerplekjes afvissen loont…

 

Hennep en maïs

Het ligt zo voor de hand, maar hennep en zachte blikmais zijn en blijven een gouden combinatie waarop ontelbare karpers gesneuveld zijn. De oliehoudende hennep maakt de karpers helemaal dol en houdt de karpers heel lang vast op de voerstek, waar ze blijven wroeten tot ze het laatste zaadje gevonden hebben. Zit er vis op de stek dan is dat vaak goed te zien door de olievlekken die dan door het gewroet in het wateroppervlak uiteenspatten. Bijna net zo gek zijn karpers op zoete mais uit blik, ook daar blijven ze van vreten. De opvallend gele kleur wordt bovendien snel opgemerkt en als haakaas stellen de gele korrels nooit teleur.

Een gezonde zomerse honger…

Een gouden combinatie…

 

Vanuit de boot

In de zomer wil het wel eens voorkomen dat de karper zich ophoudt waar wij niet bij kunnen komen. Vaak ligt de karper te zonnen tussen plompbladeren of onder struikgewas aan de onbegaanbare overkant, ver van alle drukte. Een boot is dan de goede oplossing. Met een boot kun je vaker dichterbij komen dan met een normale set-up vanaf de kant, ook al heb je een voerboot tot je beschikking. Er staat nu minder lijn uit dus het is nu mogelijk om een betere controle te verkrijgen tijdens de dril. Mocht je nu niet in het bezit zijn van een boot, dan is er een mooie oplossing. Heb je geen boot? Op tal van plekken kun je boten huren, en je kunt zelfs de aanschaf van een rubberboot overwegen om een leuke zomer te beleven!

 

Met de boot ineens onder handbereik…