De nieuwste Ultegra werpmolens zijn voorzien van functies die voorheen alleen op de duurste Shimano big pit werpmolens te vinden waren. Lichter, sterker, duurzamer en esthetisch nog aantrekkelijker, deze werpmolens zijn ontworpen om jou nog langer te laten genieten van je geliefde uitrusting. Deze populaire big pits bevinden zich in het middensegment en worden geroemd vanwege de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en het oogstrelende design.

Wat maakt deze werpmolens nog meer zo speciaal? In dit artikel ontdek je alle geweldige verbeteringen en innovaties die de Shimano Ultegra XTE/XSE werpmolen met zich meebrengt.

Wat maakt deze werpmolens nog meer zo speciaal?

Innovatieve technologieën

Shimano staat bekend om zijn innovatieve technologieën en de Ultegra big pit werpmolens zijn daarop geen uitzondering. Een van de meest opvallende eigenschappen die alleen Shimano werpmolens bieden, is de Super Slow Oscillation. Dit alleen al is een reden om de Ultegra XTE aan te schaffen. Combineer dit met de andere geavanceerde technologieën die deze werpmolens herbergen en je kunt hem eigenlijk niet laten liggen. In de lichtgewicht en stijve CI4+ body van de Ultegra zijn enkele van Shimano’s meest geavanceerde technologieën verborgen. Hagane Gear en X-Ship, in combinatie met Infinity Drive en Silent Drive, zorgen voor een verbluffend soepele en lichte rotatie.

Hagane Gear en X-Ship, in combinatie met Infinity Drive en Silent Drive, zorgen voor een verbluffend soepele en lichte rotatie.

Exceptionele werpprestaties

Naast zijn interne technologische vernuft, blinkt de Ultegra XTE/XSE uit in werpeigenschappen. De Super Slow 5 Oscillation genereert een ongeëvenaard soepele lijnopwikkeling, wat wrijving minimaliseert en de werpmogelijkheden vergroot. Maar dat is niet alles!
De Ultegra XTE/XSE is uitgerust met de Rigid Cast-technologie, die doorbuiging van de spoel tijdens het werpen minimaliseert. Dit, in combinatie met de Parallel Body-functie die de lijn perfect naar het startoog stuurt, zorgt voor nauwkeurige worpen met maximale afstand. En wanneer de lijn over de lip van de aluminium AR-C spoel glijdt, rolt hij vloeiend af om wrijving tot een minimum te beperken. Dit resulteert in werpeigenschappen die ongekend zijn in deze prijsklasse.

En wanneer de lijn over de lip van de aluminium AR-C spoel glijdt, rolt hij vloeiend af om wrijving tot een minimum te beperken. Dit resulteert in werpeigenschappen die ongekend zijn in deze prijsklasse.

Eigenschappen samengevat

De Shimano Ultegra XTE/XSE werpmolen maakt gebruik van enkele geavanceerde eigenschappen die jouw viservaring naar een hoger niveau tillen:

• CI4+ Body: De geavanceerde versie van het bekende Ci4-materiaal is 250% sterker en zorgt voor uitzonderlijke gewichtsbesparing. Het is roestvrij en biedt een precisie die vergelijkbaar is met een Zwitsers uurwerk.
• InfinityDrive: Deze feature, voorheen alleen te vinden op zoutwater heavy-duty werpmolens, is nu beschikbaar in de Ultegra XTE/XSE. Het verbetert het binnendraaien, biedt meer controle via de slinger en verhoogt de kracht en efficiëntie.
• SilentDrive: De SilentDrive technologie minimaliseert speling en ongewenste bewegingen van de slinger, waardoor een soepelere en stillere werking wordt gegarandeerd.
• Rigid Cast: Rigid Cast zorgt voor een evenwicht tussen kracht en lichtheid, minimaliseert beweging van de spoel en doorbuiging van de hoofdas tijdens worpen, en leidt tot grotere werpafstanden met meer precisie.
• Hagane Gear: De Hagane Drive Gear wordt geproduceerd met Shimano’s unieke koud smeed technologie, wat resulteert in tandwielen die zo sterk mogelijk blijven.
• Screw-in Aluminium Slinger: De slinger wordt rechtstreeks in het molenhuis geschroefd, waardoor gebruiksgemak en duurzaamheid worden verbeterd.

De Shimano Ultegra XTE/XSE werpmolen maakt gebruik van enkele geavanceerde eigenschappen die jouw viservaring naar een hoger niveau tillen.

Kortom, de Shimano Ultegra XTE/XSE werpmolen vertegenwoordigt een significante upgrade ten opzichte van zijn voorganger. De investering is het zeker waard, gezien de vele verbeteringen en geavanceerde technologieën die deze werpmolen te bieden heeft. Staan deze fantastische werpmolens al op jouw verlanglijstje?

Staan deze fantastische werpmolens al op jouw verlanglijstje?

Website: www.fish.shimano.com/nl-NL.