Dag 2 of kunnen we beter zeggen “nacht twee”, want van de acht boten die beschikbaar zijn, gaan er vier midden in de nacht hun bed uit om hun kans te pakken om wat vis te vangen.

De lente laat nog op zich wachten.

De lente laat nog op zich wachten.

Het weer word het eind van de morgen/begin van de middag namelijk zó onstuimig dat de goede uurtjes die ze beschikbaar hebben ook gebruikt worden. Vissen in de middag op dag twee is namelijk niet te doen.

De planning wordt gemaakt.

De planning wordt gemaakt.

Ook in de wisselboten wordt het nodige geschoven om volle boten te krijgen, want er zijn wel wat afmeldingen. Het lukt Carl en Rob dan ook om van drie boten twee boten te maken die deze dag gezamenlijk op zullen trekken.

Koolvis jaagt in alle waterlagen.

Koolvis jaagt in alle waterlagen.

Carl zit deze dag op de boot met Allard en Rob. Zij staan om 06:30 uur paraat om het Buksnesfjord in te gaan, hopend op een heilbotje of een kabeljauwtje. Ron, Gertjan, Arjan, Joeri en Poort volgen in hun kielzog. De verwachtingen moeten iets bij worden gesteld, want de grotere vissen worden niet in dit fjord verwacht.

Mooi formaat kabeljauw.

Mooi formaat kabeljauw.

De vangsten vallen zéker niet tegen, want binnen de kortste keren worden beste aantallen kabeljauw gevangen, de meeste klein maar ook een aantal vissen van wat beter formaat.

Dit formaat koolvis levert topsport.

Dit formaat koolvis levert topsport.

De heilbotten laten zich, op een volgertje bij Carl na niet zien. Rond 12:00 uur zijn deze twee boten weer binnen, want de wind begint zo stilletjes aan toch wel wat serieuzere vormen aan te nemen, waardoor het vissen stukken lastiger wordt.

Aan een van de zijlijntjes.

Aan een van de zijlijntjes.

Rob gaat deze dag een paar uurtjes met Mick en Willem op pad, op zoek naar een mooie heilbot. Gezien de tijd die ze hebben blijft dit trio voor de deur van Ballstad liggen. Je weet natuurlijk maar nooit, want misschien was het niet toevallig dat Stephaan de dag ervoor ook voor de deur zijn heilbotje wist te vangen.

Fraaie koolvis.

Fraaie koolvis.

Ook hier wordt prima vis gevangen, met vooral koolvis en kabeljauw. Die heilbot laat zich ook vandaag niet zien. Niet raar, want de topstekken voor heilbot zijn op dit tijdstip van de dag niet haalbaar helaas.

Toen was het nog rustig.

Toen was het nog rustig.

Ard en Arjan vertrekken rond 03:00 uur, want ook zij beseffen, gezien de weersvooruitzichten, dat het voorlopig de laatste productieve uurtjes kunnen worden. Met bijna geen wind in de nacht gaan ook zij op zoek naar de heilbot. Resultaat? Geen heilbot, maar talloze kleine kabeljauwtjes en koolvisjes. Over de aantallen hebben deze twee dus niets te klagen. Zij hebben tot dusverre veruit de meeste vissen gevangen.

De kibbeling zal lekker hebben gesmaakt. ;-)

De kibbeling zal lekker hebben gesmaakt…

Herman, Peter, Frank en Jaco gingen rond dezelfde tijd hun warme bedje uit, met resultaat, want zij beleefden in de Nappstraumen een top nacht met heel veel kabeljauw en koolvis. Deze toppers hadden wel wat tijd nodig voor het fileren van hun vissen. De kibbeling zal lekker hebben gesmaakt. 😉

De Verhoevens hebben hun draai zeker gevonden. Deze mannen hebben voldoende ervaring en vinden ook deze nacht met regelmaat mooie maatse kabeljauw, koolvis en zelfs wat pollak. Zij hebben het prima naar hun zin en alles loopt op rolletjes.

Ruimte voor fors kunstaas.

Ruimte voor fors kunstaas.

Helaas was het niet voor iedereen geweldig, want op de de boot van de boys van Wensing wilde het even niet lukken. Midden in de nacht vertrokken zij, hopend op mooie vangsten, maar helaas. Natuurlijk vingen zij niet niks, dat kan bijna niet, maar zij hopen op een revanche.

Een beetje angstvallig hebben Rob en ik de weersvooruitzichten van de komende dagen bekeken. Conclusie: We waren er al een beetje bang voor, maar vrijdag en zaterdag worden bootloze dagen in verband met het weer. We kunnen er niet uit, met windsnelheden van 6 bft en hoger uit het zuidwesten kunnen we niet uitvaren. Dat is ontzettend balen voor ons maar nog veel meer voor onze groep.

Wij gaan ons vermaken met spannende, grappige, onvergetelijke en prachtige visverhalen van onze gasten.

Wij gaan ons vermaken met spannende, grappige, onvergetelijke en prachtige visverhalen van onze gasten.

 

De eerdere verslagen vind je hier:
https://beet.nl/visreis-nl-verslag-wout-leeuwen-noorwegen-festival-1/.

Restafval

Website: www.visreis.nl.