Zweden is voor veel sportvissers het walhalla door de ongekende mogelijkheden, ruimte, rust en natuur. Dat er ook nog eens een fantastisch bestand aan roofvis zit, maakt dat velen van ons ieder jaar afreizen naar het hoge noorden om daar één of meerdere weken intensief te vissen en van de prachtige omgeving te genieten.

Zelf ben ik (Sean Wit, prostaffer van o.a. Suzuki) meerdere weken tot soms wel twee maanden per jaar te vinden op en rondom het grootste meer van Zweden… en binnen de EU! Lake Vänern is zo immens dat het een geheel eigen karakter heeft. Niet zo diep als bijvoorbeeld de meren die zich in en rond de Alpen bevinden, waar dieptes tot wel 300 meter voorkomen. Maar Vänern is groot, erg groot! Ter vergelijking, dit ‘plasje’ is bijna vier keer zo groot als het toch al imposante IJsselmeer!

Het meer wordt gekenmerkt door haar ruige uiterlijk en soms verraderlijke weersomstandigheden.

Het meer wordt gekenmerkt door haar ruige uiterlijk en soms verraderlijke weersomstandigheden.

Om nog maar te zwijgen over het enorme verschil in dieptes en gevaarlijke rotspartijen die soms vlak onder het oppervlaktewater liggen. Dit water vereist nogal het nodige van zowel de boot als diegene die deze mag besturen. Sommige dagen komen letterlijk alle seizoenen voorbij: regen, wind, sneeuw… om vervolgens weg te branden in de volle zon!

De beloning kan echter fantastisch zijn. Niet alleen het formaat van de vissen is gemiddeld hoog, van zowel baars, snoekbaars als snoek… De vissen die je er vangt zijn vaak ook nog eens uitzonderlijk mooi getekend!

Wil je meer weten over deze avontuurlijke manier van vissen? Bekijk dan de video’s op het YouTube kanaal van White Label Fishing: https://youtu.be/OwQydc8V2x0.

Website: www.suzuki.nl/marine.