Als er iemand is die zijn visvakanties zorgvuldig plant, is het Willem Kwinten wel. Hij heeft het geluk dat zijn vriendin Kenyon ook graag meegaat, maar dat betekent wel dat er concessies worden gedaan. Naast vissen worden er ook toeristische bestemmingen bezocht. Hoe mooi zou het zijn als ze dit konden combineren op één en hetzelfde water? Zo begon het plannen van dit avontuur: het uitzoeken van de mogelijkheden op Lake Bled.

We gaan een sprong terug in de tijd, helemaal terug naar 2019. Tijdens de nacht van Oud en Nieuw verbleven Kenyon en ik bij onze goede vrienden Remon en Anouk. Die avond kwamen veel oude avonturen ter sprake, en we besloten een gezamenlijke trip te plannen naar het meer van Bled. We keken online naar de beschikbare vergunningen en tot onze verbazing was vrijwel de hele zomervakantie al volgeboekt! We twijfelden geen moment en kochten de laatste vier vergunningen die beschikbaar waren, voor drie opeenvolgende dagen eind augustus. We boekten de camping voor vijf dagen en het aftellen kon beginnen.

De Aanloop

Zoals ieder jaar vloog de tijd en onze vistrip naar Bled kwam snel dichterbij. Toch waren we tot de laatste dag in spanning, want in de week voor ons vertrek sloot buurland Kroatië haar grenzen. Slovenië zou toch niet ook op slot gaan? Gelukkig bleek dit niet het geval en op zaterdag 8 augustus zetten we koers richting de Balkan. Kenyon had natuurlijk ook haar inbreng voor de vakantie. Na het bezichtigen van meerdere kastelen in Duitsland, Liechtenstein en Oostenrijk bleek een klein stukje van onze route door Italië te gaan. Hier had Kenyon ook nog een pinnetje staan in haar Google Maps, en zo belandden we in een van de mooiste stukjes natuur die we ooit hadden gezien: Lago di Braies.

We wandelden rond het water en je begrijpt dat mijn ogen non-stop gericht waren op het kraakheldere water. Met een polaroid zonnebril kon ik met gemak tot vijf meter diep de bodem zien. Forellen genoeg, maar karpers waren er niet te spotten. Genoeg toeristische bezoekjes, nu moest er gevist worden. De avond begon al in te treden en met iets meer gang dan normaal vervolgden we onze reis naar het eerste water, en dat is nog niet Bled. Ik ben namelijk al een paar keer eerder in Slovenië geweest en op aanraden van een goede vriend is een openbaar water ons pad gekruist tijdens de 2018 roadtrip naar Kroatië met Kenyon.

We wisten toen in drie dagen een flinke serie vissen te vangen, met zelfs een spiegel van dik over de vijftig pond. Het jaar daarna bezocht ik hetzelfde water opnieuw en ook die sessie wisten we goed te vangen met een aantal goede gewichten erbij. Maar wat het meest interessant was aan die sessie, is mijn eerste kennismaking met het meer van Bled. Samen met mijn vismaat Wesley had ik voor slechts één dag een vergunning voor Bled. Die dag was het stralend weer en we keken onze ogen uit. Wat een omgeving! Zonder twijfel het mooiste water waar ik ooit heb gevist. Toen wist ik al: hier moet ik terugkomen!

 

|> Verder Lezen? “Op Roadtrip” en nog veel meer interessante artikelen kun je lezen in Beet mei NU te koop voor € 6,95 in de betere hengelsportspeciaalzaak en de boekhandel.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste hengelsportnieuws?

Met een abonnement op Beet ontvang je 9X per jaar je favoriete hengelsportmagazine. Zo blijf je thuis en onderweg op de hoogte van de laatste nieuwtjes, lees je blogs van bekende hengelsporters en artikelen van onze redactie.