De nieuwe uitgave van Zeehengelsport magazine ligt inmiddels bij de abonnees en deze editie 372 staat boordevol zomerse tips en interessante artikelen uit de praktijk. Ben je nog geen abonnee, vraag dan naar een los nummer bij je tijdschriftenwinkel of abonneer je alsnog, want dan ben je goedkoper uit en ontvang je tijdelijk 9 nummers voor de prijs van 6!

Het is volop zomer en daar profiteren we van als zeevissers. Er zwemmen veel mooie vissoorten rond in de zoute en brakke delen van Nederland en België en na een strenge corona-periode met beperkte vrijheid is er weer goed te vissen.

Charteren op makreel

Ook op de charterboten? Jazeker. In het artikel ‘Charterboot 2.0 op makreel’ lees je hoe de charterboten omgaan met de corona-regels. Dit artikel staat vol leuke actuele tips over het makreelvissen in 2020 – met bijdragen van o.a. Henri Karremans en diverse charterbootschippers.

Overigens dragen diverse artikelen in het nieuwe nummer het ‘Makreel 2020’ vignet. Want makreelvissen is niet alleen maar takelen, maar ook volop fun, wanneer je het materiaal en je (kunst)aas aanpast op deze explosieve sportvis. Zo lees je hoe je ultralicht op horsmakreel vist; met de sbirulino de makreel aanwerpt; maar ook hoe je de makreel op 100 meter afstand te grazen neemt. Denk je al langer na over het vliegvissen op zee, dan heeft Jeroen Schoondergang de juiste info voor jou over het materiaal en de techniek, en laat hij je zien hoe simpel vliegvissen op zee kan zijn op de soorten fint en zeebaars en natuurlijk de ‘garantievis’ makreel!

Haai vanaf boot en strand

Uiteraard komt ook de gladde haai aan bod. Met artikelen van Michel van Spankeren en Kees Gillessen kom je beslagen ten ijs wanneer je vanaf het strand of de boot aan de slag wil op deze supersterke Zeeuwse  ‘smoothounds’. En wie de actualiteit volgt over de toenemende vangsten van roggen, weet dat er tussendoor ook steeds meer pijlstaartroggen gehaakt worden, zoals Michel van Spankeren aan den lijve ondervond en daarover verslag doet.

Tong en harder

En dat is natuurlijk niet alles. Want het is ook volop tijd voor de tong en op het Noordzeekanaal vergt dat een special aanpak, zo bericht John Willems vanuit IJmuiden en Velsen, en ook de harder meldt zich via een artikel van Pieter Beelen. Lees verder de boeiende rubriek Masterclass en geniet mee met Hank Perrée in de hilarische column ‘Hank Ahoy!’ Dit alles maak je mee in dit 90 pagina’s dikke nummer ZHS 372!

 

ZEEHENGELSPORT IS NU TE KOOP OF NEEM EEN VOORDELIG JAARABONNEMENT