Abonnees kunnen hem vanaf vrijdag 18 september in de brievenbus verwachten: de nieuwe Zeehengelsport magazine nummer 373! In dit nummer kun je diverse spraakmakende artikelen tegenkomen…

Het jaar van de pijlstaartrog

Het jaar 2020 is het jaar van de pijlstaartrog. Vanaf 2016 probeert Erik van Schilt al gericht op deze spectaculaire ‘vlieger’ te vissen. En in 2020 kunnen Erik en zijn vismaat Corné Marijnissen dat eindelijk waarmaken! In Zeehengelsport magazine deze primeur!

Erik van Schilt met een prachtige bronzen pijlstaartrog.

 

Gemalen zagers?

Wie anders dan de tong profiteert dit jaar van de warmte en de vele zonuren. En ook al gooit de recente vissterfte van september op het Noordzeekanaal roet in het eten, er werd wat ‘afgetongd’ op de bekende stekken in het NZK, de Nieuwe Maas en Nieuwe Waterweg. Een rondje langs de stekken met het Maver zeevisteam dat begint met een voerexperiment: feedervissen op tong met gemalen zagers in de voerkorf!

Het Maver zeevisteam trainde onder meer op de tong bij Vlaardingen. Terwijl de veerboot naar Engeland afvaart, haalt Peter Robert een flinke scheefsmoel binnen…

Een prachtige lap 30+ tong voor Erik Remijn…

 

Nachtrovers

Jaimy Posthumus kent de Europoort op zijn duimpje en weet er zelfs in donker het beste de weg, op weg naar de zeebaarzen! Jaimy kan er veel over vertellen en weet eveneens dat er huiswerk aan te pas komt, en de nodige kennis van (kunst)aassoorten, getij en stekkenkeuze. Een leerzaam artikel!

Als de vleermuizen gaan vliegen, gaat Jaimy Posthumus op weg naar de zeebaarsstekken…

Masterclass

Natuurlijk vind je in de nieuwe Zeehengelsport meer artikelen en kun je onder meer genieten van een 10-daags Haaiendagboek van Ronny Oosterlynck; Loodvrij vissen deel 2; fraaie Vangstberichten uit binnen- en buitenland; de column ‘Hank Ahoy!’ en de rubriek Masterclass met dit keer Linda van de Velde (XseaBen); Peer Bogaard (ruwe haai NL); Guntars Zukovskis (zeebaarsrecord GB); Amber en Arjan van der Zande (strandvissen) en Rupert Kirkwood (blauwvintonijn).

 

Hank Perrée heeft het superdruk en krijgt dan ook nog een deadline door van de Zeehengelsport redacteur van dienst…

 

In de rubriek Masterclass onder meer een gesprek met de (officieuze) zeebaars recordhouder in Engeland Guntars Zukovskis. En: hoeveel NLe ruwe haaien heeft Peer Boogaard inmiddels gevangen? Zei hij nu 58? Lees het in dit nummer!

 

Abonnement

Wil je als eerste de Zeehengelsport kunnen lezen, neem dan een voordelig abonnement of vraag ernaar bij je tijdschriftenwinkel of kantoorboekhandel.

 

ZEEHENGELSPORT IS NU TE KOOP OF NEEM EEN VOORDELIG JAARABONNEMENT