Is het warm en windstil en zie je de karpers aan of net onder het wateroppervlak liggen of cruisen, dan kan het vissen met een zig rig of een pop-up met een afwijkend drijvend aasje heel effectief zijn. Een leuke manier van vissen om de zomer door te komen!

Een Kevin Nash Zig Aligner Kit…en zig imitatie-insecten van PB Products.

 

Een stuk foam aan de hair kan al werken, maar in combinatie met brood of een een drijvende brok wordt het nog aantrekkelijker…

 

Scherpe haak

Ook al zijn de karpers lui en hebben weinig trek om te azen, uit pure nieuwsgierigheid wordt zo’n klein opvallend aasje dan toch even ‘geproefd’. Pakken is hangen! Zorg daarom dat de haak vlijm- en vlijmscherp is en niet teveel wordt afgeschermd door het haakaas.

 

Hoe maak je een zig rig: bekijk hieronder het filmpje van The Carp Whisperer.

 

Korst of brok

Hoewel er natuurlijk bij het ‘ziggen’ veel met drijvende kunst-insecten wordt gevist die altijd goed aan de haak blijven zitten, is het natuurlijk ook een goede manier om er op deze manier een broodkorst of drijvende brok mee aan te bieden op half water. Met behulp van een stukje foam of piepschuim bij de brok of de korst kun je het brood of de brok beter drijvend maken.

Een stuk brood(korst) is instant herkenbaar, maar een stukje imitatiebrood, ofwel een stuk nepbrood blijft wat langer op de haak zitten, ook dit kun je gebruiken.

Wat voorvoeren met drijvende brokken helpt extra…

 

Foam

Drijvende honden- of kattenbrokken kun je eenvoudig voeren om de karpers er aan te laten wennen. Deze kun je natuurlijk ook prima als pop-up of aan de zig-rig bevestigen, al dan niet met behulp van wat foam voor extra drijfvermogen. Succes!