Als het water warmer wordt en de vissen graag bovenin de waterlagen vertoeven is het tijd om de pellet waggler erbij te pakken. Hiervoor is een hengel met de juiste actie en lengte wel belangrijk. Shimano heeft dit seizoen onder de naam Aero X5 twee prachthengels uitgebracht voor het vissen met de pellet waggler.

Soepele kwaliteits blanks…

 

Twee versies

Deze tweedelige Aero X5 Pellet wagglers zijn verkrijgbaar in een 305 cm lange versie en in een allround 335 cm uitvoering. De 305 cm lange uitvoering is voor het vissen tussen vastestokafstand tot zo’n 20/25 meter en als er op snelheid op F1tjes gevist met worden. De 11ft (335 cm) versie is het meest allround van de twee en geschikt voor het vissen tussen 20 en 35 meter en verder. De extra lengte is ook ideaal bij stekken waarbij je iets hoger op de kant zit en in het geval dat de vis wat dieper zit en je langere onderlijnen moet gebruiken.

De Aero X5 beschikt over een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en volgens de berichten van diverse gebruikers de beste hengels die Shimano heeft uitgebracht in deze prijsklasse. Ook qua uiterlijk springen de X5 hengels in het oog en is de bekende blauwe Shimano kleur terug te vinden in de vorm van subtiele wikkelingen op de blank.

Met anti-tangle geleideogen.

 

Anti-tangle ogen

Ook qua technische specificaties mogen de Aero X5 hengels er zijn; ze zullen beslist in de smaak vallen bij veeleisende hedendaagse witvissers. Een slanke blank, hoogwaardige anti-tangle geleideogen voor optimale werpeigenschappen – erg belangrijk waar je de hele dag veel moet ingooien en binnendraaien of drillen, een hoogwaardige molenhouder en kurken greep met EVA afwerking op kritische punten maken het geheel af.

Hier de specificaties:

  • Lichtgewicht, reactieve en sterke XT60 + HPC + NANO blanks
  • Super lichtgewicht Seaguide XOG single leg intermediate anti-tangle geleideogen voor gewichtsbesparing
  • Shimano DPS molenhouder
  • Hoogwaardige kurken greep met EVA grip

 De adviesprijs gaat vanaf 139,95 euro.

www.shimano-eu.com

Klik hieronder om een demonstratiefilmpje te bekijken van de hengel.