Er zijn ruim 2 miljoen Nederlanders die regelmatig vissen. Nog veel meer mensen gaan af en toe een dagje voor hun plezier vissen. Deze sport en hobby biedt een moment van rust, midden in de natuur. Behalve de dobber in de gaten houden hoef je even helemaal niets. Wat moet je allemaal meenemen voor een geslaagd dagje vissen? Wij vertellen het je.

Hengel en lijn met dobber

Er zijn zeer veel hengels om uit te kiezen, waardoor het voor beginnende vissers lastig kan zijn om de juiste hengel te kiezen. Over het algemeen zit je als beginner goed met de zogeheten vaste oversteek hengel. Met deze hengel kan je in de binnenwateren van Nederland op bijna alle vissoorten vissen. Schaf direct een goede en betrouwbare hoofdlijn met dobber aan. Als je het helemaal goed aan wilt pakken, koop je direct twee lijnen, want dan heb je altijd een reserve-exemplaar mee.

Comfortabel visstoeltje

Het kan wel even duren voordat je iets vangt. Voor veel mensen gaat het bij vissen niet eens om wat je vangt, maar het gevoel van onthaasten en de beleving omtrent het vissen. Je kunt natuurlijk gewoon in het gras gaan zitten of op een steiger, maar voor meer comfort valt het aan te raden om een visstoeltje mee te nemen. Dit kan een campingstoel zijn die je nog op zolder hebt staan, of een stoeltje dat specifiek is ontworpen voor vissers. Vaak zijn deze voorzien van verstelbare poten die je kunt afstemmen op de ongelijke ondergrond. Dit is wel een groot item om mee te nemen, waardoor het lastig wordt om naar een visstek te lopen of fietsen. Als je met de auto gaat neem je makkelijk alle benodigdheden mee. Als je veel onderweg bent om verschillende viswateren in Nederland te ontdekken is autoverzekering vergelijken extra interessant. Wellicht is het voor jou een goede optie om extra dekking voor pechhulp af te sluiten.

Nederlandse VISpas

Je hebt een VISpas nodig als je in Nederland wilt vissen. Er zijn verschillende soorten. Welke VISpas je kiest, hangt onder meer af van je leeftijd en het aantal hengels dat je wilt gebruiken. De VISpas is eenvoudig online te bestellen.

 

 

Aas en lokvoer

Er zijn verschillende soorten aas die geschikt zijn als je gaat vissen. Welk aas je gebruikt, hangt af van het soort vissen dat je wilt vangen. Kies bijvoorbeeld voor brood of kaas of gebruik wormen of maden. Om de vissen te lokken, zijn er diverse soorten lokvoer, van havermout tot mais of een mix van voer dat je zelf maakt. Speciaal lokvoer is ook te koop in hengelsportwinkels. Vergeet in dit geval niet om een voeremmer mee te nemen waarin je het lokvoer kunt bereiden en bewaren.