Ja, die dagen met een gouden randje…onlangs hadden we weer zo’n een dag. Ik had verlof genomen om met Siemen vanuit België een dagje naar Nederland te gaan om de rovers te gaan belagen. In tegenstelling tot ons Belgenlandje was het in het noorden zelfs fris te noemen op het water, prima voor de roofvis!

Lekker bewolkt, dus prima roofvisweer…

 

Door Fred Wouters

 

De hitte is niet al te zeer besteed aan het snoekvissen, maar dat viel gelukkig dus mee deze dag. Met amper 45 minuten zon waren we zelfs blij dat we een pull, fleece en lange broek bij ons hadden. Ook de watertemperatuur was niet te hoog.

Siemen ging met de kleine plugjes aan de gang…

Fred viste met iets steviger materiaal…

 

Koffieklets

Bij aankomst stond onze kennis ons al op te wachten bij het bootje. Na de koffieklets werd de boot ingeladen en omstreeks 6.15 uur gingen de eerste pluggen overboord. Niet veel later meldden de eerste vissen zich al aan, in de vorm van baarsjes voor beiden. Siemen had zich voorgenomen om de hele dag met klein Rapture kunstaas op de baars te mikken. Een snoek zou die plugjes volgens hem ook wel lusten. Ikzelf ging na het eerste uur voor groot aas (Pro Super Dexter en de Pro Silent Swim) meer gericht op snoek en snoekbaars, met steviger materiaal waaronder de Arca Evoque XT hengels.

Ook de snoek meldt zich natuurlijk aan kleine pluggen bedoeld voor de baars…

 

Baarskampioen

Na een bij momenten zeer frisse dag met redelijk veel wind stonden er om 21.30 uur liefst 103 (!) stuks op de teller, waarvan 30 snoeken en 1 snoekbaars. Zes van die snoeken haalden de 75 cm (75, 77, 79, 82, 92 & 98 cm) en mijn maat Siemen werd de baarskampioen van de dag, hij mikte op deze soort en dat kwam precies uit.

Een ferme bak aan de Evoque XT Baitcaster Polder Jerk!

 

Superdag

En ja Siemen had gelijk, ook de snoeken hadden wel zin in zijn klein plugje, op één uitzondering na wel van het kleinere formaat, maar wie maalt daarom als je meer dan 70 vissen vangt! Het was een superdag!

 

Het gouden randje kwam niet van de zon dit keer, maar wel van een superdag op de roofvis!