JORIS NIEUWENHOFF – Na de topdag van gisteren was het vandaag een vergelijkbare dag. Met dien verstande dat de grote aantallen kabeljauwen door sommigen werden overslagen en er meer gericht gezocht werd naar andere soorten waaronder de heilbot. Zo ging ik zelf met Jaap en Reindert op stap en hebben we de hele ochtend gebruikt om gericht op heilbot te vissen. Met zowel natuurlijk aas, werpend met sandeels, jiggen met de shad.

Uiteindelijk haakte ik er 1 van rond de 90 cm maar die konden we net niet aan boord krijgen. Dus dat was uiteindelijk geen groot succes maar daarna kozen we ervoor om op koolvis te gaan belagen. En dat werd wel een succes. Op 100 meter diepte was het een kwestie van hangen en zakken. Het waren mooie exemplaren van zowel kabeljauw als koolvis.

De drie “Hooijbergs” hebben vandaag twee stekken afgevist en hadden daar verschillende heilbotten en mooie kabeljauwen. Sjoerd ving de tot nu toe de grootste heilbot van 125 cm. Dat was een mooie vis. Verder nog een van 118 en nog een paar kleinere exemplaren. Sietse had nog een kabeljauw van 111 cm. Dus deze mannen hebben een mooie dag gehad.

Joop en Rob hebben ook prima kabeljauw en koolvis gevangen. Ook hier mooie exemplaren tot 90 cm. Dat gold ook voor John en Theo die een prima dag hebben gehad. Eric heeft vandaag zijn eerste zeewolf ooit gevangen en een mooie grote gul. Joost ving nog een heilbot van 85 cm.

Morgen gaat het iets harder waaien dus wordt het even afwachten waar we wel en niet kunnen vissen. Maar er komt wel veel meer zon. Dat is best prettig want de temperatuur ligt hier overdag rond de 5 graden. En dat is toch net even anders dan de ruim 25 graden die jullie nu in Nederland hebben. Maar wij houden ervan en gaan morgen gewoon weer lekker vissen hier op de Noordkaap.

|>LEES ALLE UPDATES