Kleding van katoen droogt slecht in de tropen, kies in plaats daarvan voor synthetische kleding die comfortabeler te dragen is en niet gestreken hoeft te worden. Zorg voor broeken met lange pijpen en voor overhemden met ventilatieopeningen en lange mouwen die je zo goed mogelijk beschermen tegen de zon.

Een buf van goede kwaliteit beschermt, in combinatie met een hoed met brede rand of een speciale pet met overhangende flappen ook je gezicht tegen zonlicht; insmeren met zonnebrandcrème blijft echter toch noodzakelijk.

Een buf van goede kwaliteit beschermt, in combinatie met een hoed met brede rand of een speciale pet met overhangende flappen ook je gezicht tegen zonlicht; insmeren met zonnebrandcrème blijft echter toch noodzakelijk.

Een zwembroek of, voor de dames bikini of badpak, zijn lekker wanneer je een keer een duik wilt nemen in zee. Wil je ook onder water foto’s maken dan zijn het meenemen van een duikbril, snorkeluitrusting en een onderwaterhuis voor je fototoestel het overdenken waard.

Schoenen voor gebruik aan boord van een flatsboot of panga dienen lichtgekleurde zolen te hebben, anders maken ze strepen op de lichte ondergrond. Gebruik, bijvoorbeeld, flatsboots waarmee je ook van boord kunt gaan op de flats of op het strand. Zorg voor flatsboots met een stevige, dikke zool waar het scherpe koraal niet doorheen kan komen. Sportschoenen zijn voor het waden op flats niet geschikt.

Andere beschermende middelen

De zonnebrandcrème die je gebruikt dient watervast te zijn en een hoge bescherming te bieden, met een beschermingsfactor van minstens 35. Tropische anti-insectenmiddelen mag je ook niet vergeten, plus zalf die helpt tegen de jeuk wanneer je toch gestoken bent.

Naast een EHBO-kit, geneesmiddelenpaspoort, verbandmiddelen, thermometer (zonder kwik), middelen tegen huidaandoeningen, een goed ontsmettingsmiddel enzovoorts, zou ik ook Norit (tegen diarree), Paracetamol of Aspirine en pillen tegen zeeziekte inpakken.

Naast een EHBO-kit, geneesmiddelenpaspoort, verbandmiddelen, thermometer (zonder kwik), middelen tegen huidaandoeningen, een goed ontsmettingsmiddel enzovoorts, kun je beter ook Norit (tegen diarree), Paracetamol of Aspirine en pillen tegen zeeziekte inpakken.

Neem, wanneer je dagelijks medicijnen in moet nemen, extra voorraad mee. Doe de EHBO-kit niet in de bagage die het ruim in gaat, de medicijnen zouden kunnen bevriezen.

Het schaartje uit de EHBO-set mag niet in de handbagage. Naald en draad voor noodreparaties mag je ook gerust in je toilettas stoppen. Voor het schoonmaken van je zonnebril zijn er speciale doekjes en schoonmaakmiddelen in de handel. In je toilettas doe je verder een kam, nagelknipper, nagelvijl, scheermessen, scheerzeep, shampoo, conditioner, deodorant, zeep, tandenborstel en tandpasta.

Al bezig met plannen maken voor een volgende vistrip? Kijk dan op https://www.fishandtravel.nl/ om allerlei nieuwe ideeën op te doen.