In 74e editie van The Carpy Cast van 13 september, de wekelijkse YouTube-rubriek van The Carp Specialist, vind je het laatste nieuws vanaf de betaalwateren van het reisbureau. Deze editie bespreken ze:

Etang la Chateline
Een flinke foto-update met mooie vangsten die in de afgelopen weken zijn geboekt. Er wordt goed gevangen en de groei is uitstekend!

Er wordt goed gevangen en de groei is uitstekend!

Jarlat – The Big Lake
Fotobom van de vangsten van de afgelopen week. Wat een bijzonder karperbestand zwemt er op dit water rond.

Bouxier & Mont
Leon Stoof vanaf Bouxier: “Ik ving vijftien karpers en twee meervallen, een karper gelost en twee grote meervallen verspeelt. Ik had drie 50-ers, grootste 29 kg, drie 40-ers en zeven 30-ers, het gemiddelde gewicht was net iets meer dan 19,5 kg, wat een bizar water het was voor ons de tweede keer. Helaas had mijn maat iets minder geluk dan ik maar die ving volgens mij toch ook nog vijf karpers en twee steuren. We komen zeker weer terug al hopen we dan wel dat het water weer op niveau is.”

Wat een bijzonder karperbestand zwemt er op dit water rond.

De Karperhoeve
Het winterseizoen 2023/2024 is geopend.

De Sahara
Nieuwe foto’s online – de stekken zijn gereed!

Etang des Gaulois
26 augustus: 414 karpers gevangen waarvan 62 boven de 20 kg, dertien boven de 25 kg en een 30kg+. Vorige week vingen Russel & Dean erg goed, waaronder een 26,6 kg spiegelkarper en 30,4 kg schubkarper vanaf de VIP stek 10. In de week van 2 september werden er 192 karpers gevangen met 30,4 kg vanaf stek 10, 28 & 29 kg vanaf stek 1 en 28 en 28,1 kg vanaf stek 16.

Op naar de komende weken.

Carpfarm Lake
Het was weer een zeer goede week op Carpfarm Lake. Totaal zijn er 26 karpers gevangen. Stek 2 en 6 waren veruit de topstekken deze week. Tactiek en veel voeren waren de oplossingen om aanbeten te krijgen. Je kunt merken dat de karpers bezig zijn om hun reserves voor de winter aan te leggen. Op naar de komende weken.

Familie Kwinten & Thijs Last op Carpfarm Lake: https://youtu.be/3Zn0Gr9vXps?si=UCjvD-PIwDGKAX_z. Bekijk de video!

Jurassik Carpe 2
Willem Brouwer: “Ik ben terug van een zeer geslaagde vakantie op Jurassik Carpe 2 stek 2 en wist er 28 karpers en vier steuren te vangen van de 39 runs! Veel karpers tussen de 12+ kg en 16+ kg , met uitschieters tot 2 x 18+ kg spiegel – 20 kg spiegel- dubbelrun 19,2 kg (target) ghost en 20,1 kg spiegelkarper en nieuw pr 21,6 kg spiegelkarper. Het was een week met weinig slaap, gemiddeld 1,5 uur per nacht geslapen!
Gino Wallaert: Qua vangsten ben ik heel tevreden met tien karpers rond de 15 kg en twee 20+ vissen met een topper van 23,2 kg!

De Koperen Plas
Nadat Fabian enkele vissen had gelost op stek 8 maakte de topvis van het water op 28 kg de sessie in één keer goed.

Grand Tarnaud
Joey Pierik: “nieuw meerrecord schubkarper op 26,4 kg! Wij zijn weer veilig thuis na een super week op Tarnaud Le Grand, heerlijk weer gehad en een top accommodatie. Alles was super voor elkaar: van de stek tot in het huisje, qua karpers hebben we een hele mooie week gehad, dertien karpers in totaal, waarvan een 50’er (meerrecord schubkarper), twee 40’ers, zes 30’ers en vier mooie 20’ers en tevens mijn PB verbroken met de 50er en Saar met een mooie 30’er, dus het was een week voor in de boeken en wij keren zeker nog eens terug!”

Wij keren zeker nog eens terug!

Dragon Island
Basti & Felix vingen in de bloedhete week van 2-9 september vier grote karpers vanaf stek 1, waaronder de magische schubkarper op net boven de 30 kg (op zomergewicht). Geweldig gevist!

Livardiere
Eerste vangstenupdate na de zomerse sterfte van ca. 120 karpers. Stek 3: acht karpers tot 18 kg, stek 4: twaalf karpers tot 24 kg, stek 7 & 8: 33 karpers waarvan vier karpers boven de 20 kg met 21 kg als grootste exemplaar.

Le Grand Etang
Geweldig mooie foto’s ontvangen!