De eerste twee groepen waren vanochtend om 6 uur al vertrokken om naar de verre stekken te gaan. Het weer zou met max 3 bft prima omstandigheden bieden. Maar die vlieger ging helaas niet op. Richting Loppa was het mistig en was er zelfs enige regen en meer wind dan verwacht. Dus die plannen konden ook weer overboord.

Maar er zijn al met al wel wat vissen gevangen weer vandaag maar het was allemaal geen vetpot. Gisteren waren het er 23 en vandaag slechts 18 heilbotten. En dat is voor deze tijd van het jaar te weinig. Dus hoe goed de reis ook is verlopen.

Die koffers hadden ons gestolen kunnen worden voor meer en grotere heilbotten. Maar dat is de aard van ons geliefde spelletje. Je moet er het beste van maken. Ongeacht weer, boot, rampspoed of wat dan ook.

Het weer maakte vandaag een heleboel goed. Het was vanmiddag in de zon gewoon warm en sommigen stonden in T-shirt te vissen. Dus genoten hebben we zeker van het weer en de schitterende omgeving, alleen de vangsten zijn dus niet al te best.

Arjan met een mooie Kabeljauw

Maar er komt de komende 2 dagen nog meer getijverschil en dan hopen we dat de stroming navenant gaat toenemen. En natuurlijk ook de vangsten. Maar we kunnen het niet veranderen dus we gaan er zoals altijd het beste van maken.

Mike met één van de weinige Heilbotten

Vandaag waren Jan en Nick wederom de koningen van het kamp met 6 heilbotten. En gisteren had ik per ongeluk geschreven dat ze er 5 hadden gevangen maar dat waren er 9! Dus het is wel duidelijk dat deze mannen het spelletje erg goed begrijpen.

Dikke Kabeljauw voor Jan

Daar waar er vorig jaar duidelijk aanwijsbare plekken waren is het dit jaar compleet anders. De watertemperatuur is anders, een enorme bak aasvis en de grote jongens die niet azen. Maar niet getreurd, Morgen weer en dag en dan lukt het wel.

Joost met zijn PR

Groep Weitering had vandaag een paar mooi grote kabeljauwen en koolvissen aan boord. En ikzelf mocht Joost Bisschops feliciteren met een nieuw PR van 127 voor kabeljauw en Arjan met zijn eerste heilbot van 94 cm. En dat allemaal in 1 drift. Dus we gaan gewoon vrolijk door en blijven genieten en hopen dat morgen de ommekeer komt.

 

Joris Nieuwenhoff | VISREIS.NL

#jointheclub.

|> LEES ALLE VERSLAGEN