Vandaag hadden we beduidend meer wind dan de afgelopen twee dagen. De westenwind die met 4 a 5 net iets te enthousiast was en bij vlagen zelfs 6 en 7 bereikte maakte het ons niet makkelijker.

Over de gehele linie worden er nog steeds minder heilbotten gevangen dan gemiddeld en blijft de zo gewenste stroming ook uit. Het is dus zoeken naar de vissen en die worden toch ook af en toe wel gevonden. Aan aasvis is geen gebrek.

 

Op veel plekken miegelt het van de koolvissen maar ook makrelen toto wel 50 centimeter zijn geen uitzondering. Misschien draagt dat er ook wel toe bij dat de aanwezige heilbotten en kabeljauwen niet zo’n trek hebben.

Toch was het vandaag de beste dag met zo’n 28 heilbotten. De echt grote jongens hebben we nog niet kunnen vangen maar Jan had vandaag een echt monster gehaakt. Dat duurde helaas niet heel lang en maakte hem een illusie armer.

Heilbot voor Hans

Maar het feit dat hij met een 50 lbs set vist en de slip doorlopend af bleef gaan en ze ook achter de vis aan moesten varen doet ons vermoeden dat de afmeting niet bij 2 meter stopte. Helaas begaf de kant en klare onderlijn het en liet de twee mannen in compleet ongeloof achter.

Groep Brouwer startte vanochtend op de 1ste stek met mooie kabeljauw. Maar helaas bleek er toch net iets te veel wind te zijn. En dus gingen ze verkassen. Vervolgens was het bij een grote groep meeuwen bal qua koolvissen. Ze hebben zich klem gevangen aldaar met veelal 70, 80 en 90+ exemplaren.

Met als klap op de vuurpijl een exemplaar van 120cm. Verder kwam er nog een heilbot aan boord en ook nog wat kabeljauw. “Al met al een prima dag voor ons” wisten ze te vertellen.

Ed was vandaag de koning van de aantallen. Hij wist er 5 in de boot te brengen. Geen reuzen maar samen wel goed voor bijna 4 meter. En een blije Ed. John op dezelfde boot wist de “Ed ban “nog te breken en ving er ook nog een. Maar Andre en Henk hadden het nakijken vandaag.

Ed met één van zijn Heilbotten

Ik was vandaag aan boord bij Otto, Dennis, Leon en Arne. Bij ons was het schrapen. We hebben eerst de hele ochtend lange driften gemaakt op plateaus van 30 tot 50 meter. Maar dat leverde helaas geen heilbot op maar wel een enorme stapel forse koolvissen die we dan ook tussen door met spinhengels wisten te vangen.

Mark en Ronald beiden gelukkig..

Aan het einde van de dag zijn we nog even overgestoken en hebben we in twee baaien nog 3 kleine heilbotten weten te verschalken. Niet veel vis maar wel gezellig! Ronald, Mark en Nico wisten vandaag 6 heilbotten in de boot te brengen. Op de kop van de kade van de veerpont wisten ze deze alle zes te verschalken. Best gelopen voor deze groep.

Morgen is er nog iets meer wind. We kunnen wel gewoon vissen maar we blijven in het fjord en dan zien we wel weer wat er gaat gebeuren.

 

Joris Nieuwenhoff | VISREIS.NL

#jointheclub

|> LEES ALLE VERSLAGEN